Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Π. Πέρκα: Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για την Φλώρινα​

Π. Πέρκα: Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για την Φλώρινα​

Διαφήμιση

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας,

με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον στο ύψος των τιμών του 2010, ήτοι 21 ευρώ πλέον ΦΠΑ/χιλιόλιτρο, έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα χιλιάδες νοικοκυριά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής.

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Π. Πέρκα, αφού υπερτονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της περιοχής, στην οποία παρατηρούνται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τον χειμώνα, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία βίαιης απολιγνιτοποίησης, ζητά την άμεση εξέταση της επιστολής και την ενημέρωση για τις ενέργειες του Υπουργείου για το ζήτημα.

————————————

Η αναφορά όπως κατατέθηκε:

ΑΝΑΦΟΡΑ

για τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για την Φλώρινα»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θεοπίστη Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον στο ύψος των τιμών του 2010, ήτοι 21 ευρώ πλέον ΦΠΑ/χιλιόλιτρο, έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα χιλιάδες νοικοκυριά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής.

Σε μία περιοχή, στην οποία επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες και η βαρυχειμωνιά παρατείνεται μέχρι και τον μήνα Μάρτιο, κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση των πολιτών. Ειδικότερα, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της αιθαλομίχλης και της περαιτέρω μόλυνσης του περιβάλλοντος, σε έναν τόπο που τόσα χρόνια στήριξε το μεγαλύτερο εκβιομηχανιστικό εγχείρημα της ΔΕΗ και την ηλεκτροδότηση της χώρας και πλέον απολιγνιτοποιείται βίαια, δίχως ανακουφιστικά μέτρα προς τους πολίτες.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση του αιτήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας ζητά την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Το ζήτημα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, παραμένει μέχρι και σήμερα, κρίσιμο για την επιβίωση εκατομμυρίων νοικοκυριών στη χώρα, πολλώ μάλλον στην Φλώρινα. Και τούτο διότι από το 2010 και μετά, λόγω των αλλεπάλληλων ρυθμίσεων που είχαν ως γενεσιουργό αιτία τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας, ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά το ιλιγγιώδες ποσοστό του 1.244%!!! Συγκεκριμένα, η επιβάρυνση του ΕΦΚ ανά χιλιόλιτρο πετρελαίου θέρμανσης, από τα 25,83 € το 2010 έφτασε σήμερα τα 347,20 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ!

Άμεση συνέπεια της αλματώδους αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι, αφενός η κατακόρυφη πτώση της καταναλωτικής δύναμης του κοινού για την αγορά του (με τους αυτονόητους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών), αφετέρου δε η μείωση των κρατικών εσόδων/φόρων, η αύξηση του λαθρεμπορίου καθώς και η μόλυνση του περιβάλλοντος από καύση απαγορευμένων ειδών. Το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο, μιας και οι καταναλωτές αναγκάζονται να διαβιώνουν χωρίς θέρμανση, ενώ το θέμα της διάχυσης της αιθαλομίχλης στα μεγάλα αστικά κέντρα, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθιστώντας επιτακτική την ανατροπή όλων των δυσμενών συνεπειών του βαρύτατου αυτού φόρου.

Δεδομένου ότι είναι πλέον απολύτως αναγκαίο, στο πλαίσιο της ύπαρξης του δημοσιονομικού χώρου που η Κυβέρνηση επικαλείται ότι έχει δημιουργηθεί, το Εργατοϋπλληλικό Κέντρο Φλώρινας με το θεσμικό του ρόλο, ζητά ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΦΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, τουλάχιστον στο ύψος του 2010 (21 € πλέον ΦΠΑ/χιλιόλιτρο), έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα χιλιάδες νοικοκυριά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από τους Βουλευτές της ΠΕ Φλώρινας, κο Αντωνιάδη και κα Πέρκα, τις παρεμβάσεις στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, αφενός εκφράζοντας την ανησυχία μας για τη συνεχιζόμενη διατήρηση αυτού του δυσβάσταχτου για τα νοικοκυριά φόρου, αφετέρου δε αιτούμαστε την άμεση μείωσή του, προκειμένου να ανακουφιστεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΦ

energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων