Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο – Κρίσιμος παράγοντας ο ρυθμός των εμβολιασμών

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο – Κρίσιμος παράγοντας ο ρυθμός των εμβολιασμών

Διαφήμιση

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά την Τρίτη καθώς τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο αύξησε τις εισαγωγές ενώ οι τιμές ενισχύθηκαν και ύστερα από  τις αναφορές ότι οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας αυξάνοντας και πάλι την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν με έντονο ρυθμό τον Μάρτιο στο πλαίσιο της οικονομικής ανάκαμψης καθώς η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται λόγω της προόδου που σημειώνεται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς κατά της COVID-19.

Υποστήριξη στις τιμές προσφέρουν και τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ τα οποία αναμενόταν να μειωθούν την περασμένη εβδομάδα , ενώ τα αποθέματα αποστάγματος και βενζίνης πιθανώς να αυξηθούν σύμφωνα με μια προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα.

Η παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί για τρίτο συνεχόμενο μήνα, προσθέτοντας  περίπου 13.000 βαρέλια την ημέρα το Μάιο στα 7,61 εκατομμύρια βαρέλια δήλωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Ωστόσο, παρά την πρόοδο που σημειώνει ο ρυθμός των εμβολιασμών, στην Ευρώπη το ποσοστό δεν είναι ικανοποιητικό ενώ η πρόβλεψη της πρόσθετης προσφοράς πετρελαίου από το Ιράν τους επόμενους μήνες καλύπτουν τα κέρδη.

«Οι τιμές του αργού είναι σε κατάσταση αναμονής καθώς ορισμένες προηγμένες οικονομίες συνεχίζουν να προχωρούν προς την ανοσία της αγέλης ενώ ορισμένα έθνη εξακολουθούν να αγωνίζονται για την αναστολή της εξάπλωσης του ιού», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της  OANDA.

Την Τρίτη το πρωί (11:58 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,98 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,4τ5% και το μπρεντ στα 63,63 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,55%.

insider.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων