Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/2/2021 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 28/2/2021

ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/2/2021 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 28/2/2021

Διαφήμιση

ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/2/2021 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 28/2/2021

 

Από τη Δευτέρα 15/2/2021 θα ισχύουν νέα έντυπα Κίνησης Εργαζομένων, αλλά και επαγγελματιών  για την μετακίνηση από και προς την εργασία τους.

Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν άλλαξε ο τρόπος έκδοσης των βεβαιώσεων, αλλά μόνο το έντυπο. Αυτό όπως και πριν μπορεί να δηλώνεται είτε ηλεκτρονικά, είτε με χειρόγραφη δήλωση υπογεγραμμένη από την επιχείρηση. (όπως περιγράφεται παρακάτω).

Από τα νέα έντυπα αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται:

α) σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας

β) τηλεργασίας και

γ) νόμιμης άδειας

οι οποίοι όμως θα μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

«Βεβαιώσεις- Κίνησης Εργαζομένων»

Για μετάβαση προς και από την εργασία (βεβαίωση τύπου Α) ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, η βεβαίωση γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ https://eservices.yeka.gr/  ή συμπληρώνοντας το έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου» το οποίο υπογράφεται από τον εργοδότη ή σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του https://forma.gov.gr

«Βεβαιώσεις- Κίνησης Επαγγελματιών»

Με νέο έντυπο μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ή από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Σε αυτή την περίπτωση θα  πρέπει υποχρεωτικά το έντυπο να συνοδεύεται από τη φορολογική ταυτότητα τους, η οποία παρέχεται μέσω του TAXISNET (στοιχεία Μητρώου Φυσικού Προσώπου και Επιχειρηματικής Δραστηριότητας).

«Βεβαιώσεις- Κίνησης Επαγγελματιών»

Τέλος, με νέο έντυπο μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη εταιρειών, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Για την ομαλή μετάβαση στα νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης του Εργαζόμενου δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως μέχρι και την 17/2/2021 και ώρα 06:00΄. Για το διάστημα από 15/2/2021 και ώρα 06.00΄ έως και 17/2/2021 και ώρα 05:59΄, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα φόρμες – άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

 

 ΕΝΤΥΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων