Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι 30 ώρες του προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Οι 30 ώρες του προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Διαφήμιση

Το Προεδρικό Μέγαρο στην Ηρώδου Αττικού θα είναι ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα. Ο πλανητάρχης θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:30 το μεσημέρι και αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 16:00 και ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να εκφράσει την υποστήριξή του στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ζήτημα διευθέτησης του ελληνικού χρέους υπενθυμίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. Επίσης, πρόκειται να αναφερθεί και στη συνεργασία των δυο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την οικονομία μέχρι την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

 

Το βράδυ της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 19:30 ο Μπαράκ Ομπάμα θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο, άνευ συζύγων, που θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος προς τιμήν του.

Την Τετάρτη ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Η «ασφάλεια» του Αμερικανού προέδρου έφτασε στην Αθήνα την Παρασκευή, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού που μετέφεραν τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου και περίπου 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό (δηλαδή ένα μίνι νοσοκομείο) το οποίο θα βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με άκρα μυστικότητα.

Νωρίτερα, είχε φτάσει ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 300 πράκτορες, στρατιωτικό εξοπλισμό και ένα ελικόπτερο η χρήση του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί. Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μετακινείται με ξένα οχήματα παρά μόνον αμερικανικά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων