Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
71.500 λίτρα πετρελαίου προσέφερε η «Αποστολή» σε κοινωνικές δομές της χώρας

71.500 λίτρα πετρελαίου προσέφερε η «Αποστολή» σε κοινωνικές δομές της χώρας

Διαφήμιση

Με σκοπό να παράσχει στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με τη μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» προσέφερε 71.500 λίτρα πετρελαίου σε 13 νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου. Πετρέλαιο δόθηκε σε 33 διαφορετικού αντικειμένου κοινωνικές δομές και ιδρύματα στις παραπάνω περιοχές.

Ο κύκλος διανομών – όπως ανακοίνωσε η «Αποστολή» – ολοκληρώνεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και οι ωφελούμενοι από τις διανομές πετρελαίου ξεπερνούν τα 2.000 άτομα. Πρόκειται για την 4η συνεχή χρονιά που η «Αποστολή» προχώρησε σε διανομή πετρελαίου σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδρύματα.

Στόχος της «Αποστολής» είναι να βοηθάει και να στηρίζει τους πολίτες ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφονται από στελέχη της. Αναλόγως την περιοχή, την οικονομική κατάσταση αλλά και την ανάγκη της εποχής αξιοποιούνται προγράμματα από τον οργανισμό για την εκπλήρωση των σκοπών και του στόχου του!

«Συνεχίζουμε αδιάκοπα τη στήριξη μας με πετρέλαιο σε όλα τα ιδρύματα και στα σχολεία των παιδιών μας στη Βόρειο Ελλάδα. Μαζί με την οργάνωση IOCC ολοκληρώνουμε και φέτος πρόγραμμα διανομής πετρελαίου θέρμανσης εκεί που χρειάζεται» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Συνολικά, από το Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Ιανουάριο 2016 έχουν διανεμηθεί πάνω από 322.889 λίτρα πετρελαίου σε περισσότερα από 125 σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδρύματα σε περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου.

Η δωρεάν διανομή πετρελαίου γίνεται με χρηματοδότηση του International Orthodox Christian Charities – IOCC και όλης της Ελληνικής Κοινότητας Αμερικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος GIVE FOR GREECE II, η «Αποστολή» πραγματοποιεί δράσεις ανακούφισης απόρων, ενίσχυσης ιδρυμάτων και νοσοκομείων και υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων αγροτικών ενώσεων στην Ελλάδα.

Στελέχη της «Αποστολής» και του IOCC καταγράφουν συστηματικά τις ανάγκες σε κάθε νομό και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, π.χ. Φλώρινα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα, όπου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια για τη διανομή του πετρελαίου.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων