Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Το 83% των Ελλήνων κάνουν χρήση χρεωστικών καρτών

Το 83% των Ελλήνων κάνουν χρήση χρεωστικών καρτών

Διαφήμιση

Στο 83% ανήλθε το ποστοστό των Ελλήνων για το 2015,  που χρησιμοποιούν χρεωστική κάρτα για τις συναλλαγές τους, με 2,2 δις ευρώ τζίρο. Στον αριθμό των συναλλαγών με τις ίδιες κάρτες τώρα  το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 85% και φθάνει σε 37 εκατομμύρια συναλλαγές.

Τι γίνεται με τις ανέπαφες πληρωμές ;

Άνοδο σημειώνουν και οι ανέπαφες πληρωμές, με τον αριθμό των συναλλαγών να είναι ιδιαίτερα μεγάλος, μετά από μεγάλη περίοδο πιλοτικών εφαρμογών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα για το 2015 ο αριθμός καρτών ανέπαφων πληρωμών Visa ξεπέρασε το 1,5 εκατ. σε αριθμό με 90.000 τερματικά POS να έχουν εγκατασταθεί στην αγορά έτοιμα να τις υποδεχτούν. Στο κλάδο των μεταφορών  700 ταξί να έχουν εγκαταστήσει POS με 4000 online πληρωμές μεσω της εφαρμογής Taxibeat. Ενώ στους υπόλοιπους κλάδους Fast foods, εισιτήρια ΟΑΣΑ , πληρωμές ασφαλίστρων η αυξηση είναι ολοένα και μεγαλύτερη.

Επιπρόσθετα, ο συνολικός τζίρος όλων των καρτών διαμορφώθηκε το 2015 σε 4,7 δισ. ευρώ  δηλαδή 25% αύξηση σε σχέση με το 2014 με τις χρεωστικές να παίρνουν μερίδιο της πίτας ίσο με το 46% του τζίρου.

Τι γίνεται με το ηλεκτρονικό εμπόριο; 

Ο τζίρος εδώ αυξήθηκε στο 11% και διαμορφώθηκε στα 782 εκατ.ευρώ.

Μέσα στο έτος αναμένεται και η εφαρμογή του ψηφιακού πορτοφολιού της Visa, που θα ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες μιας χρεωστικής κάρτας στο έξυπνο κινητό.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων