Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η Ford σβήνει τούρτα με 100 κεράκια στα Επαγγελματικά Οχήματα

Η Ford σβήνει τούρτα με 100 κεράκια στα Επαγγελματικά Οχήματα

Διαφήμιση

Tο θρυλικό αυτοκίνητο που έγινε παγκόσμια επιτυχία είναι το Ford Model T. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το Model TT, και ποια η διαφορά του με το Model T. Αν και λιγότερο γνωστό, είχε επίσης μεγάλη επιρροή, ήταν ο προπομπός των μοντέλων van και pickup της σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Transit.

Πριν από 100 χρόνια, το Model TT ήταν το πρώτο van 1 τόνου της Ford που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά. Οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να προσαρμόσουν το πλαίσιο με μία καρότσα, ώστε να μεταφέρουν τα πάντα, από επιστολές μέχρι καύσιμα. Έκανε την εμφάνιση του στις ΗΠΑ για αρχή, αρκετά από αυτά όμως κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Manchester του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Model TT van ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο από το Model T, με καμπίνα για τον οδηγό και έναν επιβάτη. Ο κινητήρας έπαιρνε εμπρός με μία μανιβέλα μπροστά. Για πιο ομαλή συμπεριφορά οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν πίσω ελαστικά με αέρα, αντί για τα συμπαγή που χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη. Η Ford προσφέρει τώρα τη δημοφιλέστερη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, με τα Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier και Ranger pickup.

Ο Hans Schep, γενικός διευθυντής επαγγελματικών οχημάτων της Ford στην Ευρώπη δήλωσε: “Είναι εκπληκτικό, το ότι ενώ κατά κάποιο τρόπο τα σημερινά van είναι πολύ πιο εξελιγμένα από το Model TT, ουσιαστικά, κάνουν την ίδια δουλειά για την οποία σχεδιάστηκαν πριν από 100 χρόνια – αποτελώντας ένα ευέλικτο μέσον για επαγγελματικές μεταφορές”.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων