Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Το αφεντικό της Shell θέλει το επόμενό του αυτοκίνητο να είναι ηλεκτρικό!

Το αφεντικό της Shell θέλει το επόμενό του αυτοκίνητο να είναι ηλεκτρικό!

Διαφήμιση

Όταν το αφεντικό της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας της Ευρώπης αναφέρει ότι το επόμενο αυτοκίνητό του θα είναι ηλεκτρικό, αυτό σημαίνει πολλά για το μέλλον των ορυκτών καυσίμων.

Η Royal Dutch Shell Plc απάντησε στη χειρότερη πτώση των τιμών πετρελαίου σε διάστημα μιας γενιάς, με την εξαγορά της BG Group Ltd. έναντι 54 δισ. δολαρίων πέρυσι, στοιχηματίζοντας ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί καθώς ο κόσμος μετατοπίζεται προς καθαρότερα καύσιμα. Τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπεν βαν Μπέρντεν λέει ότι το επόμενο πράγμα που θα αγοράσει είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν θα χρειάζεται πετρέλαιο ή αέριο για να τρέξει.

“Η όλη κίνηση για να κάνουμε πιο “ηλεκτρική” την οικονομία, να κάνουμε πιο “ηλεκτρική” την κίνηση σε μέρη όπως η βορειοδυτική Ευρώπη, οι ΗΠΑ, ακόμη και η Κίνα, είναι καλό”, ανέφερε ο βαν Μπέρντεν σε συνέντευξη στο Bloomberg TV την Τρίτη. “Πρέπει να πετύχουμε πολύ μεγαλύτερη διείσδυση ηλεκτρικών οχημάτων -υδρογόνου ή αερίου, αν θέλουμε να σταματήσουμε την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας στο επίπεδο των 2 βαθμών Κελσίου”.

Η Βρετανία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα απαγορεύσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων ντίζελ και βενζίνης μέχρι το 2040, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Γαλλίας για παρόμοιο σχέδιο μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την επίτευξη στόχων για να διατηρηθεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κάτω των 2 βαθμών Κελσίου. Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo AB δήλωσε αυτό το μήνα ότι θα κατασκευάσει μόνο ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα από το 2019 και μετά.

πηγή: newmoney.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων