Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αυξήθηκε το Σεπτέμβριο η παραγωγή του ΟΠΕΚ – Μειώνει τις θαλάσσιες εξαγωγές η Σαουδική Αραβία

Αυξήθηκε το Σεπτέμβριο η παραγωγή του ΟΠΕΚ – Μειώνει τις θαλάσσιες εξαγωγές η Σαουδική Αραβία

Διαφήμιση

Άνοδο κατά σχεδόν 90.000 βαρέλια την ημέρα κατέγραψε η παραγωγή αργού του ΟΠΕΚ τον περασμένο μήνα, μια επίδοση που έρχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες του οργανισμού να περιορίσει την παραγωγή προκειμένου να ανακόψει την υπερπροσφορά.

Η παραγωγή των μελών του Οργανισμού ενισχύθηκε κατά 0,27% σε 32,75 εκατ. βαρέλια/ημέρα το Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Καθοριστική επίδραση στην αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ είχε η υψηλότερη παραγωγή που καταγράφηκε σε Λιβύη, Νιγηρία, Ιράκ και Γκαμπόν, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Η αύξηση στην προσφορά πετρελαίου από τη Λιβύη και τη Νιγηρία, οι οποίες εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή της συμφωνίας για την περιστολή της παραγωγής εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί εκεί η πετρελαιοβιομηχανία λόγω των πολεμικών συγκρούσεων, λειτουργεί εδώ και μήνες ανασχετικά για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, που απηχεί τις προσπάθειες για την επιτυχία της συμφωνίας, η Σαουδική Αραβία ενημέρωσε πως θα εξάγει 7% λιγότερο αργό δια θαλάσσης τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2016.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων