Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αυτές είναι οι απαιτήσεις – σοκ του ΔΝΤ για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

Αυτές είναι οι απαιτήσεις – σοκ του ΔΝΤ για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

Διαφήμιση

Βαθιές αλλαγές, στα εργασιακά και τη φορολογία, απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά, το Ταμείο απαιτεί πλαφόν 1.200 ευρώ σε όλες τις συντάξεις, αφορολόγητο 5.000 ευρώ, κατάργηση φοροαπαλλαγών και πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν πως τα θέματα στα οποία επανέρχεται επανειλημμένως το Ταμείο έχουν ήδη κλείσει στη διαπραγμάτευση, εκτός από τα εργασιακά για τα οποία θα γίνει σκληρή μάχη στη δεύτερη αξιολόγηση, στην κατεύθυνση όμως αποκατάστασης των συλλογικών συμβάσεων και όχι περαιτέρω απορρύθμισης της αγοράς εργασίας όπως έχει επισημάνει με έμφαση και το Υπουργείο Εργασίας.

 
Το Ταμείο πάντως εκτιμά πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει χωρίς σημαντική ελάφρυνση του χρέους ενώ οι Ευρωπαίοι μένουν αμετακίνητοι στη συμφωνία του Μαΐου και δεν έχουν πρόθεση να συμφωνήσουν όλα τα μέτρα ελάφρυνσης από τώρα, αντί για το 2018.

Την ίδια ώρα, νέοι διάλογοι από την κρίσιμη περίοδο διαπραγμάτευσης της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτονται στο βιβλίο που περιέχει εκμυστηρεύσεις του γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ στους δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde.

 
 
Ο κ. Ολάντ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η Κριστίν Λαγκάρντ τάσσεται υπέρ του Grexit, καθώς η επικεφαλής του ΔΝΤ πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει με όλα όσα της επιβάλλονται με ένα τέτοιο χρέος. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν αναστολή της από την ζώνη του ευρώ».
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων