Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αλγερία: Tροποποίηση του ενεργειακού νόμου μέχρι τα τέλη του 2018

Αλγερία: Tροποποίηση του ενεργειακού νόμου μέχρι τα τέλη του 2018

Διαφήμιση
Η Αλγερία σχεδιάζει να τροποποιήσει τον ενεργειακό νόμο της το 2018, καθώς σκοπεύει να βελτιώσει τους όρους των συμβάσεων για να προσελκύσει τις απαραίτητες ξένες επενδύσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα 16/10, δίνοντας το πρώτο χρονοδιάγραμμα.
 
Η Αλγερία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα ενεργειακά έσοδα για να εξισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά, τα οποία έχουν πληγεί σημαντικά από τη μείωση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και τη στασιμότητα στην εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. “Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Το πρώτο σχέδιο θα είναι έτοιμο από τον Μάιο έως τον Ιούνιο “, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας Mustapha Guitouni, αναφερόμενος στα κυβερνητικά σχέδια για την τροποποίηση του νόμου.
 
“Χρειαζόμαστε χρόνο για να προετοιμάσουμε έναν καλό νόμο. Αυτός ο νόμος θα έρθει την κατάλληλη στιγμή. ” Ο Guitouni μιλούσε στο περιθώριο ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η κρατική υπηρεσία ενέργειας ALNAFT, η οποία είναι υπεύθυνη για την έναρξη διαγωνισμών και τη σύναψη συμβάσεων με ξένες εταιρείες. Ερωτηθείς εάν θα οριστικοποιηθούν οι τροποποιήσεις μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ο επικεφαλής της ALNAFT Arezki Hocini δήλωσε: «Ελπίζουμε έτσι».
 
Οι ξένες επιχειρήσεις ενέργειας  που έχουν παραμείνει τα τελευταία χρόνια, διαμαρτύρονται για τη γραφειοκρατία και τους δύσκολους όρους των συμβάσεων. Η Αλγερία έχει αναθέσει μόνο 4 από τα 31 πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου που προσφέρθηκαν  σε ξένες κοινοπραξίες το 2014. Το 2011 εξασφάλισε προσφορές  για μόνο  δύο πεδία από τα 10.

 
πηγή: worldenergynews.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων