Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αληγιζάκης: Έρχονται σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων

Αληγιζάκης: Έρχονται σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων

Διαφήμιση

Σημαντική μείωση θα έχουμε στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΙΝΟΪΛ και πρόεδρο του ΣΕΕΠ, Γιάννη Αληγιζάκη.
Ο Γιάννης Αληγιζάκης αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του ότι “το αμέσως προσεχές διάστημα εκτιμώ πως θα υπάρξουν μεγάλες μειώσεις, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα. Ήδη, τις τελευταίες πέντε ημέρες παρατηρείται ραγδαία μείωση των τιμών.

Για παράδειγμα, το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει η πτώση του αργού, να υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 800 ευρώ το κυβικό, τα οποία θεωρούνται εξαιρετικά φθηνά, όταν πριν από περίπου ενάμιση μήνα που ξεκίνησε η διακίνησή του, (μέσα Οκτωβρίου) ήταν στα 850 ευρώ το κυβικό, τα οποία και αυτά είναι από τις φθηνότερες τιμές που είχαμε τα τελευταία χρόνια.

Άρα, σε μόλις δύο μήνες υπήρξε σημαντική αποκλιμάκωση. Ανάλογη αποκλιμάκωση περιμένουμε στη βενζίνη, η τιμή της οποίας αναμένεται να πέσει κάτω από 1,30 ευρώ το λίτρο το επόμενο διάστημα, όταν ένα χρόνο πριν κυμαίνονταν μεταξύ 1,40 ευρώ και 1,43 ευρώ”.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων