Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
28/10/2016 “Αλήθειες”: Πρατήρια κάτω από πολυκατοικίες

28/10/2016 “Αλήθειες”: Πρατήρια κάτω από πολυκατοικίες

Διαφήμιση

 Ένα ακόμα άρθρο, αυτή την φορά της εφημερίδας “Τα Νέα” στο φύλλο της Πέμπτης 27/10, ο δημοσιογράφος (Κώστας Ντελέζος) αναφέρεται στα πρατήρια που βρίσκονται κάτω από πολυκατοικίες με έναν τίτλο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο “΄Δίνουν άδεια σε πρατήρια – βόμβες” . Όπως και σε άλλες περιπτώσεις η ΕΝ.ΒΕ.Θ μέσα από το μενού “Αλήθειες” απαντά και καταθέτει την γνώμη της (όχι την άποψη της) για να βοηθήσει τους δημοσιογράφους να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα, και οι καταναλωτές να είναι σωστά ενημερωμένοι

Πρατήρια καυσίμων σε ισόγεια πολυωρόφων  κτισμάτων λειτουργούν σε πάρα πολλές χώρες στην Ευρώπη και δεν κατανοούμε γιατί δεν πρέπει να λειτουργούν στη χώρα μας. Τα πρατήρια καυσίμων γενικώς λειτουργούν με πάρα πολλές δικλείδες ασφαλείας δεδομένου ότι και η Ελληνική νομοθεσία εδώ και χρόνια ταυτίστηκε-και καλά έκανε- με αυτές των υπολοίπων προηγμένων Ευρωπαϊκών χωρών με αποτέλεσμα για περισσότερα από 25 χρόνια να μην έχουμε περιστατικό από την λειτουργία τους.

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ότι είναι αδύνατον να μεταφερθεί φωτιά στις δεξαμενές του πρατηρίου και αυτή η άγνοια είναι  που προκαλεί δυσάρεστους συνειρμούς στον απλό πολίτη χαρακτηρίζοντας αυτά  βόμβες. Οι προδιαγραφές των κανόνων ασφαλείας που έχουν όλα τα σημερινά πρατήρια καυσίμων είναι αυτές που κατατάσσουν τα πρατήρια σε ασφαλέστατα καταστήματα δηλαδή πιο ασφαλή από πάρα πολλά άλλα καταστήματα που λειτουργούν σε ισόγεια πολυκατοικιών.

Εκτός των χαμένων χιλιάδων θέσεων εργασίας οι οποίες υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τις  10.000,  και την απαξίωση των περιουσιών, θα υπάρξει σημαντικό κενό στην εξυπηρέτηση των οδηγών οι οποίοι κινούνται εντός των πολεοδομικών ορίων αφού τα περισσότερα αυτού του είδους πρατήρια βρίσκονται εντός πόλης.

Η αναφορά στα πρατήρια ουσιαστικά της πόλης με εκφοβιστικό τρόπο από μερίδα του τύπου εάν δεν προέρχεται από άγνοια υποκινείται από τα συμφέροντα των εταιριών εμπορίας, διότι αυτές είναι που δεν έχουν ιδιολειτουργούμενα  δηλαδή   θυγατρικών τους εταιριών  πρατήρια στη κατοχή τους και με χαρά θα βλέπανε να κλείνανε και άλλα ανταγωνιστικά οικογενειακά πρατήρια.

Ούτε λόγος για ασφάλεια για τις εξωτερικές σωληνώσεις φυσικού αερίου

Συμψηφισμός στην ασφάλεια δεν πρέπει να κάνει κανείς αλλά ενδιαφέρον θα ήταν να κρίνουμε και τι ασφάλεια έχουν αυτά τα πολλά χιλιόμετρα σωληνώσεων  που βρίσκονται κρεμασμένα έξω από πολυκατοικίες και μέσα σε στενοσόκακα λίγους πόντους μακριά από εκεί που διέρχονται οχήματα και πεζοί.

 

Ευαισθησίες περί της ασφάλειας των πολιτών θα τις κρίναμε πράγματι αντικειμενικές εάν δεν αγνοούσατε αυτό που βλέπουμε εμείς, δηλαδή τα χιλιάδες χιλιόμετρα εξωτερικών σωληνώσεων του φυσικού αερίου στις πολυκατοικίες που  εμφανέστατα βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στους δρόμους και στη περίπτωση τροχαίου ατυχήματος  ( Θεός φυλάξει) κανείς δεν γνωρίζει  το τι θα επακολουθήσει, αλλά βέβαια εδώ υπάρχει και η παράμετρος των  διαφημιστικών εσόδων των μονομερώς υπερευαίσθητων.            

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων