Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ανάκληση της άδειας της Oil One

Ανάκληση της άδειας της Oil One

Διαφήμιση

Να ανακαλέσει προσωρινά, μέχρι να βρεθεί άλλος χώρος εκτός Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, την Άδεια “Εμπορίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων κατ. A” στην εταιρεία “Oil One SA”, αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά τις ηχηρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του πρώην δημαρχείου Δραπετσώνας, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Βερροιόπουλος, μετέφερε τη δέσμευση του υπουργού Γ. Σταθάκη, για την ανάκληση της άδειας που αφορά στην υφιστάμενη δεξαμενή Νο 14 που έχει χωρητικότητα 7.159.000 λίτρων πετρελαίου τύπου μαζούτ και βρίσκεται προς την πλευρά του κεντρικού οδικού της Δραπετσώνας.

Η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας πάρθηκε σε μια περίοδο που ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας προσπαθεί με παρεμβάσεις του να αναβαθμίσει την περιοχή της παραλιακής ζώνης των «Λιπασμάτων», με ήπιες χρήσεις αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και λίγες βδομάδες μετά την ολοκλήρωση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ο Δήμος με όλες τις δυνάμεις του και μαζί με τους κατοίκους της πόλης, να μην επιτρέψει σε κανέναν να υποβαθμίσει την περιοχή και να καταστρέψει το μέλλον των επόμενων γενεών. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημάνθηκε ότι πρέπει άμεσα να γίνει έναρξη των διαδικασιών για την απομάκρυνση της Oil One, του τσιμεντάδικου και των Ελληνικών Καυσίμων.

Χρ. Βρεττάκος: Να συνεχίσουμε τον αγώνα

Ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι «η Δημοτική Αρχή, μαζί με τον λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, μετά από αυτή τη μικρή νίκη πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα για την επιβεβαίωση της ανάκλησης της υπουργικής απόφασης ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/177752 περί χορήγησης άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων στην εταιρεία Oil One s.a., καθώς και για την επανεξέταση όλων των αδειών των υφιστάμενων βιομηχανικών εγκαταστάσεων». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε, ώστε να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της Oil One, του τσιμεντάδικου και των δεξαμενών της εταιρείας “Ελληνικά Καύσιμα”».

Τέλος, ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα του Δήμου την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου (9 π.μ. αναχώρηση με πούλμαν από το πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας- Αγωνιστών Πολυτεχνείου & Γ. Καραϊσκάκη), ώστε να κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον υπουργό, η πρόταση πνοής για μια πόλη ανθρώπινη, πρασίνου και βιώσιμης ανάπτυξης.

πηγή: energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων