Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αναστολή των αγώνων Τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης στον Σαρωνικό

Αναστολή των αγώνων Τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης στον Σαρωνικό

Διαφήμιση

Την αναστολή διεξαγωγής όλων των αγώνων Τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης στον Σαρωνικό, ανακοίνωσε η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο πρόεδρός της,  Αντώνης Δημητρακόπουλος επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και ζήτησε επίσημη ενημέρωση για το μέγεθος της ρύπανσης των υδάτων.

«Εκ μέρους του Υπουργού η διευθύντρια του γραφείου του κα Δάφνη Μπατσάρα  ενημέρωσε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ότι εστίες πετρελαιοκηλίδας έχουν φτάσει μέχρι το Καβούρι, ότι δεν γνωρίζει ακόμη ποια θα είναι η εξέλιξη και τι χρόνος θα απαιτηθεί για την απορρύπανση  και ότι τουλάχιστον για το επόμενο εικοσαήμερο θα πρέπει να ματαιωθεί οποιαδήποτε ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα στην περιοχή. Μετά τις εξελίξεις αυτές η ΕΙΟ αναστέλλει τη διεξαγωγή όλων των αγώνων Τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης  στη συγκεκριμένη περιοχή που περιλαμβάνονται στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας  μέχρι 2 Οκτωβρίου, οπότε θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Η ΕΙΟ καλεί τους ομίλους, μέλη, ιστιοπλόους, προπονητές και όλους τους φίλους του αθλήματος, που εκ της φύσεώς του βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης για τη συλλογή και την απομάκρυνση των ρύπων», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων