Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Άνοιγμα της εφαρμογής για επίδομα θέρμανσης έως το τέλος Νοεμβρίου θέλει το ΥΠΟΙΚ

Άνοιγμα της εφαρμογής για επίδομα θέρμανσης έως το τέλος Νοεμβρίου θέλει το ΥΠΟΙΚ

Διαφήμιση

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του μήνα να έχει ανοίξει η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Έκανε γνωστό ότι το καθεστώς θα είναι ευνοϊκότερο για τους ορεινούς Δήμους.

Αναφερόμενη στις εμπορικές αξίες των ακινήτων, είπε ότι υπάρχει δέσμευση μέχρι το τέλος του 2017 να έχουν προχωρήσει στον προσδιορισμό τους, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ενδεχομένως να μην προλάβει η κυβέρνηση να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα. 

Σχετικά με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, που πρέπει να γίνουν σε τέσσερις περιοχές βάσει απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κ. Παπανάτσιου είπε ότι το υπουργείο θα περιμένει να διαβάσει την απόφαση και μετά θα κινηθούν για τις απαιτούμενες αλλαγές.

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι δε θα αλλάξουν για το 2017, καθώς κρίθηκε πως αν γίνονταν φέτος οι όποιες αλλαγές θα ήταν βεβιασμένες.

Για τους αυτόματους συμψηφισμούς, ανέφερε ότι Θα συνεχιστούν από το 2017. Προσέθεσε μάλιστα ότι ενδέχεται οι συμψηφισμοί να είναι πιο εκτεταμένοι, καθώς εξελίσσονται τα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να μην έχουμε τις γνωστές ουρές στις Εφορίες.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων