Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Απλουστεύονται οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων

Απλουστεύονται οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων

Διαφήμιση

Η απλούστευση των διοικητικών πράξεων για την ίδρυση και λειτουργία κάθε μορφής πρατηρίων ενέργειας (υγρών καυσίμων, υγραερίου, φυσικού αερίου, μικτά, κ.λπ.) ήταν η κεντρική θεματική της συνάντησης, που έλαβε χώρα ανάμεσα στην ΠΟΠΕΚ και την Περιφέρεια Αττικής.

Η αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) αποτελείτο από τον Πρόεδρο Γ. Ασμάτογλου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Τεχν. Σύμβουλο Παν. Καρανάσιο, ενώ από μέρους της Περιφέρειας το παρόν έδωσαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας Κ. Παπαχρυσοβέργης και o Γ. Διευθυντής Ανάπτυξης, Γ. Φούρλαρης.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων με δέσμευση των παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής να γίνουν όλες οι ενέργειες για την υλοποίηση της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης των Πρατηρίων Ενέργειας το συντομότερο δυνατό.

Οι προτάσεις για απλούστευση περιλαμβάνουν τη μείωση των απαραίτητων υπογραφών (από 5 σε 2 ή 3) , από τους αρμόδιους φορείς στα διοικητικά έγγραφα των Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων η χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας δραστηριοτήτων που αδειοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Ενδεικτικά τέτοιες δραστηριότητες είναι τα πρατήρια καυσίμων, τα πλυντήρια – λιπαντήρια αυτοκινήτων, οι σταθμοί αυτοκινήτων, τα συνεργεία αυτοκινήτων, οι βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, τα επαγγελματικά εργαστήρια κ.α.

Με τον τρόπο αυτό θα επέλθουν συγκεκριμένα σημαντικά οφέλη όπως :

  1. Η επίσπευση του διοικητικού έργου.
  2. Η αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της Δημόσιας Διοίκησης.
  3. Η κατάργηση της ταλαιπωρίας των πολιτών και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ενδιαφερομένων στην επιχειρηματικότητα.
  4. Η εξοικονόμηση πόρων που αυτή τη στιγμή σπαταλούνται για γραφειοκρατικούς και μόνον λόγους.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Ε.Κ. κ. Γ. Ασμάτογλου, συνεχάρη την Περιφέρεια Αττικής για την πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη για καταγραφή και απλούστευση όλων των διοικητικών πράξεων και συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας, για την επίλυση και άλλων σχετικών θεμάτων.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων