Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων θα απέχουν οι φοροτεχνικοί

Από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων θα απέχουν οι φοροτεχνικοί

Διαφήμιση

Την απόφαση για κυλιόμενη αποχή από τη σύνταξη και υποβολή φορολογικών δηλώσεων με το άνοιγμα του taxis επικύρωσαν οι φοροτεχνικοί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) αποφάσισε την κυλιόμενη αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ως μέτρο αντίδρασης για το νέο προτεινόμενοασφαλιστικό και η απόφαση ελήφθη έπειτα από ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των αντιπροσώπων και των προέδρων των Ενώσεων- Μελών.

Στην ψηφοφορία που αποτελούσε την 1η πρόσκληση για κατάθεση και καταγραφή της γνώμης  αλλά και των αντίστοιχων προτάσεων των ερωτηθέντων στην κεντρική πρόταση του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για«αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων ως μέτρο πίεσης για το νέο προτεινόμενο ασφαλιστικό»υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και ειδικότερα:

Από τους Αντιπροσώπους ανταποκρίθηκε το 72,8% ενώ από τους Προέδρους των Ενώσεων-Mελών το 73,8%.

Στην πρόταση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας για αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων συμφώνησαν από τους Αντιπροσώπους το 90,37%, και από τους Προέδρους το 96,77%, ενώ από τις διαφορετικές επιλογές ως προς την διάρκεια της αποχής προκρίθηκε αυτή να είναι κυλιόμενη με ανανέωση ανά εβδομάδα με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (Αντιπρόσωποι: 60,43%, Πρόεδροι: 61,29%)

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. λαμβάνοντας υπ’όψη την γνώμη των Αντιπροσώπων και των Ενώσεων της και έχοντας εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα του νέου ασφαλιστικού και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στον κλάδο μας και στο σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων, αποφάσισε την ν κυλιόμενη αποχή από την σύνταξη και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όλων των φορολογουμένων από το άνοιγμα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων του Taxis με μέριμνα εξαίρεσης κάποιων ειδικών περιπτώσεων και την πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας σε όλες τις ΔΟΥ τη μέρα που θα ανοίξει το Τaxis.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων