Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Απομάκρυνση κατοίκων την Κυριακή για την εξουδετέρωση βόμβας στο Πρατήριο

Απομάκρυνση κατοίκων την Κυριακή για την εξουδετέρωση βόμβας στο Πρατήριο

Διαφήμιση

Την Κυριακή προγραμματίζεται να γίνει η προσπάθεια από το στρατό για την απενεργοποίηση και τη μεταφορά της βόμβας, που βρέθηκε προ ημερών στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Δεν θα τη θάψουμε, γιατί αν τη θάψουμε θα μας θάψει αυτή, ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Την περασμένη Τετάρτη εντοπίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο πρακτορείου υγρών καυσίμων στην περιοχή Διαλογής Κορδελιού παλιά βόμβα που ρίχτηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από αεροπλάνο και δεν εξερράγη τότε.

Η κ. Πατουλίδου, ενημερώνοντας για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, επισήμανε ότι θα απαιτηθεί απομάκρυνση του πληθυσμού και για το λόγο αυτό η οργάνωση του εγχειρήματος πρέπει να γίνει με προσοχή.

«Ο εκσκαφέας έσκαψε και στα τέσσερα εκατοστά βρέθηκε η βόμβα, που δεν είχε εκραγεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει μέσα 150 κιλά εκρηκτικά, γεγονός που σημαίνει ότι χρήζει αντιμετώπισης. Δεν θα τη θάψουμε, γιατί αν τη θάψουμε θα μας θάψει αυτή. Θα γίνει ένα οργανωμένο σχέδιο, ώστε να απομακρυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Πατουλίδου γνωστοποίησε ότι χθες έγινε σύσκεψη για το θέμα στην Περιφέρεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (στρατό, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δήμους, ΕΚΑΒ κ.ά.), ενώ νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο και στη συνέχεια θα οργανωθεί σχέδιο για την ενημέρωση του κόσμου.  

«Εκείνο που απευχόμαστε είναι ο πανικός, γιατί αυτοί που οργανώνουν το εγχείρημα θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά» πρόσθεσε. Διευκρίνισε, τέλος, ότι αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, καθώς έχουν μεν απομακρυνθεί βόμβες, αλλά όχι από κατοικημένες περιοχές.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων