Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές

Διαφήμιση

Απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο της χθεσινής πτώσης στη Wall Street και ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι προοπτικές για τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως.

Ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,32%, ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,36% στις μονάδες, ο Shanghai στην Κίνα καταγράφει απώλειες 0,01%, ο Straits Times στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 0,14%, ο S&P/ASX σημειώνει πτώση 0,96%, ο Kospi καταγράφει πτώση 0,36%.

Η Αυστραλία καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς η πτώση των τραπεζικών μετοχών της χώρας ασκεί πιέσεις στον βασικό δείκτη. Επίσης πτώση καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης μετά από δημοσίευμα ότι η κυβέρνηση της χώρας αναμένει το σιδηρομετάλλευμα να διαμορφωθεί στη μέση τιμή των 62,40 δολαρίων ανά τόνο φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 65,20 δολάρια.

Επίσης από τις μετοχές του κλάδου εξόρυξης, πτώση 3,4% καταγράφει η Fortescue Metals, και η Rio Tinto υποχωρεί 0,2%.

Η προοπτική η ΕΚΤ να σταματήσει τη ροή εύκολου χρήματος, έχει υπάρξει κυρίαρχο θέμα στις αγορές παγκοσμίως ύστερα από τα σχόλια του Mario Draghi την προηγούμενη εβδομάδα, οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων υψηλότερα και πλήττοντας τις μετοχές.

“Είναι φυσικό για τα risk assets στις αναπτυγμένες αγορές να προσαρμόσουν χαμηλότερα τις προοπτικές τους για συγκρατημένη ρευστότητα, καθώς το εύκολο χρήμα τις έχει επιτρέψει να αυξηθούν έξω από τις πραγματικές δυνατότητες των οικονομιών τους”, δηλώνει ο Yoshinori Shigemi της JP Morgan Asset Management.

πηγή: capital.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων