Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Χρ. Ταπατζάς: 42% μείωση στα καύσιμα της Ροδόπης, 12% πανελλαδικά

Χρ. Ταπατζάς: 42% μείωση στα καύσιμα της Ροδόπης, 12% πανελλαδικά

Διαφήμιση
04/02/23 – 8:00

Χρ. Ταπατζάς: 42% μείωση  στα καύσιμα της Ροδόπης, 12% πανελλαδικά

Εκροή χρήματος σε καύσιμα αλλά και πολλά ακόμη προϊόντα  

Παραμένει στο επίκεντρο της συζήτησης και των προβλημάτων η ολοένα κι εντεινόμενη εκροή χρήματος προς τη γειτονική Βουλγαρία. Με «δόλωμα» τα φθηνότερα καύσιμα, ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζεται γενικά η αγορά της Κομοτηνής, αφού οι καταναλωτές σπεύδουν στο εξωτερικό για τις αγορές τους.

Λύσεις έχουν προταθεί πολλές, όπως η εφαρμογή μειωμένου φορολογικού συντελεστή στη Ροδόπη σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία -λύση που δεν φαίνεται ν’ αποδέχεται η κυβέρνηση κυρίως στη λογική ότι… θα το ζητήσουν κι άλλες περιοχές- ή η εφαρμογή τοπικού fuel pass ή κάρτας πολίτη, που συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες εφαρμογής, αλλά και πάλι έχει «κολλήσει».

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της τη ζημιά που γίνεται στην περιοχή μας, που φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη από όλες τις άλλες που έχουν γειτνίαση (με το εξωτερικό) και το ίδιο πρόβλημα με μας. Είμαστε η πόλη που έχει την πιο εύκολη πρόσβαση (στη Βουλγαρία) με ένα δρόμο πολύ καλό, χωρίς προβλήματα, που καθιστά πολύ εύκολη τη μετακίνηση των συμπολιτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm μιλώντας στον Δήμο Μπακιρτζάκη ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ροδόπης Χρήστος Ταπατζάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα παραπάνω «δεν είναι λόγια του αέρα», αντιθέτως πιστοποιούνται από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σύμφωνα με τα οποία τα καύσιμα στην Κομοτηνή έχουν μειωθεί κατά 42% το τελευταίο διάστημα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά 12%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι όταν εφαρμόστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πανδημίας, και στην υπόλοιπη χώρα τα πρατήρια έβλεπαν μειωμένη κίνηση, στην Κομοτηνή καταγράφηκε αύξηση, γιατί ο κόσμος δεν επιτρεπόταν να πάει Βουλγαρία.

«Δεν είναι μόνο το χάσιμο που γίνεται στα καύσιμα, αλλά σε όλο το φάσμα των αγορών που κάνει ο κόσμος. Υπάρχει μεγάλο πλήγμα στην αγορά» υπογράμμισε ο Χρήστος Ταπατζάς. Εκτός από τη μεγάλη χασούρα της αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία χάνει έσοδα και το κράτος. «Τους το έχουμε αποδείξει επανειλημμένα και ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί ακόμη το σκέφτονται» σημείωσε και συνέχισε: «δεν ζητάμε κάτι για την πάρτη μας, για τα μαγαζιά μας. Αλλά ζητάμε να γίνει ένα καλό, που θα ωφελήσει όλο το Νομό, όλους τους πολίτες, όλες τις τάξεις και δεν θα αφήσει να συνεχιστεί η αιμορραγία εσόδων του κράτους. Θα αποδειχθεί περίτρανα ότι το κράτος θα βγει κερδισμένος από την ιστορία».

Τέλος, μετέφερε την απογοήτευσή του για την ελλιπή ενημέρωση του πρωθυπουργού αναφορικά με το ζήτημα, παρά τις διαρκείς οχλήσεις προς τα Υπουργεία. Οι βενζινοπώλες του Νομού έχουν ανοίξει νέο κύκλο επαφών, ώστε να πιέσουν για το αίτημα.

https://xronos.gr/

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων