Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δάνεια €127,6 εκατ. στον Χ. Καλογρίτσα από την Attica Bank – €22,6 εκατ. μέσα στο 2016(!)

Δάνεια €127,6 εκατ. στον Χ. Καλογρίτσα από την Attica Bank – €22,6 εκατ. μέσα στο 2016(!)

Διαφήμιση

Για σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων του κ. Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής κάνει λόγο το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού το πόρισμα της ΤτΕ αναφέρει πως συνολικά ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει δάνεια ύψους 127, 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αυτά από το 2011 έως το 2014 οι επιχειρήσεις του κ. Καλογρίτσα έλαβαν δάνεια 55 εκατ. ευρώ, το 2015 50 εκατ ευρώ ενώ εντός του τρέχοντος έτους έχουν λάβει 22,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται μάλιστα πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηελοπτικών σταθμών οι εταιρείες Καλογρίτσα έλαβαν ποσό 15 εκατ. ευρώ.

Ο Alpha στο ρεπορτάζ του σημειώνει παράλληλα πως είχαν εγκριθεί δάνεια ακόμη 19 εκατ. ευρώ τα οποία όμως «πάγωσαν» μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σημειώνεται επίσης πως ο Γιάννης Στουρνάρας από την περασμένη Πέμπτη ζήτησε την απομάκρυνση του εκπροσώπου του βασικού μετόχου της Τράπεζας Αττικής, Κώστα Μακέδου του ΤΣΜΕΔΕ.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια της Attica Bank δεν έχει ακόμη σταλεί στον εισαγγελέα, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς πρέπει να μεταφραστεί και να πάρει την έγκριση της ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του Liberal.gr για την Τράπεζα Αττικής ανέφερε πως το πόρισμα θα πρέπει δοθεί στη δημοσιότητα και “αν υπάρχει απόστημα να σπάσει μια ώρα αρχύτερα”.

Με πληροφορίες από skai.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων