Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι δανειστές «παγώνουν» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Οι δανειστές «παγώνουν» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Διαφήμιση

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να υποσχέθηκε από τη Θεσσαλονίκη, το «πάγωμα» τωνληξιπρόθεσμων οφειλών όσων χρωστούν στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ (δικηγόροι, ιατροί, πολιτικοί μηχανικοί κ.λπ.), ωστόσο αυτοί που… έβαλαν πάγο ήταν οι εκπρόσωποι των δανειστών. 

Κατά τις σημερινές συνομιλίες του Θεσμών με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, οι δανειστές ζήτησαν επιπλέον στοιχεία προτού εισέλθουν σε συζήτηση επί της ουσίας για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

«Ζήτησαν να δουν συγκεκριμένα νούμερα, καθώς και τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις επί αυτών των θεμάτων», είπε ο  κ. Κατρούγκαλος συμπληρώνοντας πως τα σχετικά στοιχεία θα τους σταλούν τις προσεχείς ημέρες και θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη συνάντηση με τους δανειστές, ο κ. Κατρούγκαλος κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό. 

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση για το αγγελιόσημο. Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας (Α. Πετρόπουλο) είχε συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στον Τύπο, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται μετά την κατάργηση του αγγελιόσημου. Όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  νέα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, «προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με σκοπό την αντικατάσταση του Αγγελιόσημου με ανάλογο πόρο που θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, της εργατικής και της εργοδοτικής, ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχεια της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ».

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων