Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δελτίο Τύπου ΠΑΣΟΚ 23/2/2012

Δελτίο Τύπου ΠΑΣΟΚ 23/2/2012

Διαφήμιση

ΜΑΡΙΑ ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Παντελή οικονόμου, επισκέφθηκε, σήμερα 23-2-12, η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κα Μαρία Σκραφνάκη, μαζί με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, κ. Χάρη Μαυράκη, για το πρόβλημα των υπέρογκων προστίμων που έχουν επιβληθεί στους πρατηριούχους λόγω προβλημάτων στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων εξέθεσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διαχείριση του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και εξέφρασαν την αγωνία τους για τα πρόστιμα που τους έχουν υποβληθεί, λόγω παράλειψης ή εκπρόθεσμης δήλωσης, στο σύστημα, των ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που πουλούσαν.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Οικονόμου, δεσμεύτηκε να φέρει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία να διευθετείται το θέμα των προστίμων προς τους πρατηριούχους, πρόστιμα, τα οποία σε καμία περίπτωση δε σχετίζονται με τη λαθρεμπορία ή την παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», μέχρι να εγκατασταθεί ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών του όγκου των καυσίμων σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων