Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.ΒΕ.Θ. 1/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.ΒΕ.Θ. 1/11/2018

Διαφήμιση

ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
E-mail evethax@otenet.gr
www.enveth.gr

Θεσσαλονίκη 1 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣ:Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης κατά 20% της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι η μεγάλη πτώση της κατανάλωσης του κατά 30%.
Η άρνηση της Κυβέρνησης να μειώσει τον Ε.Φ.Κ σε επίπεδα που θα έφερναν τη τιμή του πετρελαίου κάτω του 1 ευρώ ανά λίτρο, η καθυστέρηση της απόφασης για το ύψος του επιδόματος θέρμανσης αλλά και το χρόνο που αυτό θα επιστραφεί στον καταναλωτή έφεραν τα προβλεφθέντα από εμάς τραγικά αποτελέσματα στην αγορά. Αντί λοιπόν η Πολιτεία να κάνει το καθήκον της δηλαδή να κινητοποιήσει τις ελεγκτικές αρχές άμεσα, αλλά και να θεσπίσει νόμους για να περιορίσει επί της ουσίας τη παραβατικότητα στη διακίνηση των καυσίμων και ιδιαιτέρως του υγραερίου κίνησης ώστε να έχει σίγουρα έσοδα, συνεχίζει τη φορολογική πολιτική. Η τακτική αυτή είναι πλέον βέβαιο ότι θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα του κράτους, στην επιτάχυνση του κλεισίματος των πρατηρίων δηλαδή της χρεοκοπίας των οικογενειαρχών πρατηριούχων και της ανεργίας!!!!!!!
Διαμαρτυρόμαστε επίσης για την άρνηση της Κυβέρνησης να δώσει παράταση στην εφαρμογή του νόμου 4530/2018 (έστω και 6 μηνών) για τη προσαρμογή των πρατηρίων στο νέο καθεστώς που αφορά πρατήρια κοντά σε χώρους συνάθροισης κοινού, σε ισόγεια κτισμάτων κ.λ.π. Συγκεκριμένα όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία εφαρμογής του νόμου, δηλαδή κατασκευάστριες εταιρίες, μηχανολόγοι μηχανικοί, αλλά και υπάλληλοι των Δ/νσεων Συγκοινωνιών και Μεταφορών δηλώνουν την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στα στενά χρονικά πλαίσια του νόμου δεδομένου ότι η τελευταία εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου εξεδόθη τον Σεπτέμβριο. Η μη παράταση του νόμου θα επιφέρει το κλείσιμο των πρατηρίων. Ποιοι τελικά έχουν όφελος από αυτές τις ενέργειες; Διότι δεν μας γίνετε καμία χάρη δεδομένου ότι πρατήρια αυτής της κατηγορίας λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα χωρίς την Ελληνική πατέντα παγκοσμίου εμβέλειας που λέγεται interlock που δίνει δουλειά σε 3-4 κατασκευαστές σε βάρος της τσέπης χιλιάδων πρατηριούχων όταν μάλιστα αυτή δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.
Δεν μπορούμε να μη σταθούμε στην απαθή και ανεπαρκή συμπεριφορά της αντιπολίτευσης η οποία δεν υπεισέρχεται στην ουσία των προβλημάτων μένοντας σε ανούσιους αντιπολιτευτικούς τακτικισμούς, όταν και άμα βρει το χρόνο.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝ.ΒΕ.Θ.