Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.ΒΕ.Θ. 7/3/2019 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΒΕΘ ΜΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.ΒΕ.Θ. 7/3/2019 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΒΕΘ ΜΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διαφήμιση

ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

E-mail evethax@otenet.gr

www.enveth.gr

Θεσσαλονίκη 7/3/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

                             Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Ε.Θ) , διεξήχθη για πρώτη φορά στη χώρα μας, σύσκεψη ενός συνδικαλιστικού φορέα, αυτού της ΕΝΩΣΗΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝ.ΒΕ.Θ), με όλους τους επικεφαλείς των ελεγκτικών Υπηρεσιών , οι οποίοι ξεπέρασαν τους 20 σε αριθμό και που σχετίζονται με την διακίνηση των καυσίμων.
                            Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Α.Α.Δ.Ε. για την ουσιαστική συμβολή της , με την οποία έδειξε έμπρακτα τη θέληση της για την επιβολή της νομιμότητας στο χώρο των καυσίμων, όπως και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης , ιδιαιτέρως δε του Αντιπροέδρου κου. Γεωργίου Ηλιάδη, που επιμελήθηκε την άκρως επιτυχημένη και πρωτόγνωρη συνάντηση.
                            Ως ΕΝ.ΒΕ.Θ επαναλάβαμε τις θέσεις μας, μεταξύ των οποίων ότι, ο προσανατολισμός των ελέγχων δεν μπορεί , ούτε πρέπει να είναι μόνο προς τα πρατήρια, τα οποία ελέγχονται πλήρως από το σύστημα εισροών εκροών, αλλά πρέπει να ελέγχονται όλοι που συμμετέχουν στην διακίνηση καυσίμων. Τονίζουμε μάλιστα ότι κανείς άλλος εκτός από τα πρατήρια δεν έχει τοποθετήσει το σύστημα εισροών-εκροών, δηλαδή βυτιοφόρα, εγκαταστάσεις, διυλιστήρια.
                            Εκτός από το αίτημά μας για κωδικοποίηση της πολύπλοκης νομοθεσίας που διέπει ιδιαίτερα τα καύσιμα, ζητήσαμε τα πρόστιμα να είναι ορθολογικότερα, δικαιότερα και αποτελεσματικότερα για όλους , όπως και πολύ αυστηρότερα για τους κατά επάγγελμα παραβάτες, αναφέροντας πάρα πολλά υπαρκτά παραδείγματα.
                            Τέλος μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε μέρος των προτάσεών μας. Οφείλουμε δε να ομολογήσουμε, ότι οι εμπεριστατωμένες θέσεις μας ακούστηκαν με προσοχή και γενικότερα αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις. Βεβαίως και ακούσαμε με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών, οι οποίοι συνέβαλλαν απόλυτα με την εμπειρία και τις γνώσεις τους στην μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος αυτού.
                            Γενικότερα αφού υπήρξε ένας ειλικρινής και γόνιμος διάλογος, δόθηκε η υπόσχεση για περισσότερη συνεργασία, αφού από όλους καθ΄ ομολογία κρίθηκε αναγκαίο και χρήσιμο μετά από αυτήν την επιτυχημένη και εποικοδομητική συνάντηση
                            Συνεχίζουμε πιστοί στις αρχές μας.

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΒΕ.Θ.