Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Διαλευκάνθηκε υπόθεση κλοπής 15 τόνων πετρελαίου από εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Ηράκλειο

Διαλευκάνθηκε υπόθεση κλοπής 15 τόνων πετρελαίου από εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Ηράκλειο

Διαφήμιση

Διαλευκάνθηκε υπόθεση κλοπής συνολικά 15 τόνων πετρελαίου από εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στο Ηράκλειο, η οποία είχε διαπραχθεί από το 2014 μέχρι και τον περασμένο μήνα.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών ατόμων ηλικίας 40, 53 και 46 χρονών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε επαρχιακή οδό του δήμου Φαιστού πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δοχεία τα οποία περιείχαν συνολικά 200 λίτρα πετρέλαιο και ακόμη ένα δοχείο το οποίο περιείχε 20 λίτρα μηχανέλαιο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 40χρονος με ακόμη ένα άτομο ηλικίας 53 ετών είχαν αφαιρέσει από το 2014 έως και τις 15 Ιανουαρίου, ποσότητα πετρελαίου και μηχανέλαιου από εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, στο οποίο εργάζονταν.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι ο 40χρονος με τον 53χρονο χρησιμοποιώντας φορτηγό αυτοκίνητο που ανήκει στον 40χρονο αφαίρεσαν συνολικά 15.000 λίτρα πετρέλαιο και 800 λίτρα μηχανέλαιο, τα οποία τα μετέφεραν σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 46χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια τα μοιράζονταν.

Σε έρευνες που έγιναν την Τρίτη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς στα σπίτια του 40χρονου, του 53χρονου και του 46χρονου, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εξήντα δύο δοχεία τα οποία περιείχαν 1.930 λίτρα πετρέλαιο και 258 λίτρα μηχανέλαιο, καθώς και τρία κενά δοχεία.

Ακόμη στο σπίτι και σε αποθηκευτικούς χώρους του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκι , ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πυροβόλο όπλο τύπου φλόμπερ μ 174 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων ενώ το φορτηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων