Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δίκη Greek Mafia: Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των κατηγορουμένων

Δίκη Greek Mafia: Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των κατηγορουμένων

Διαφήμιση

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δίκη Greek Mafia: Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των κατηγορουμένων

 
 

Μία συνταρακτική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση της Greek Mafia, με κατηγορούμενους υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., δικηγόρους και ανθρώπους της νύχτας, φέρνει ρεπορτάζ του news247, σύμφωνα με το οποίο ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση πρότεινε την απαλλαγή τους με το αιτιολογικό της ανυπαρξίας ενοχοποιητικών στοιχείων στη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας πρότεινε στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου να αθωώσει το δικαστήριο τους 19 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο. «Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο», ανέφερε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Σημειώνεται ότι οι ίδιοι εμπλεκόμενοι διώκονται και σε άλλη δίκη αντίστοιχου χαρακτήρα με κακουργηματικές κατηγορίες.

«Η “βαρύτητα της κατηγορίας” στην οποία αναφέρθηκε ο εισαγγελέας αφορά όχι το αδίκημα, δηλαδή το πλημμέλημα της δωροδοκίας, αλλά το προφίλ των προσώπων που δικάζονται. Μεταξύ αυτών, εκτός από ιδιώτες, υπάρχουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απόστρατοι και εν ενεργεία, κι επίσης δικηγόροι», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Βέβαια, προκαλεί εντύπωση η βεβαιότητα που παρουσιάζει ο αρμόδιος εισαγγελέας, υποτιμώντας μέχρι και την βαρύτητα των αποδεικτικών στοιχείων που παρέδωσαν η ΕΥΠ και οι επίκουροι εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, που ερεύνησαν επί μακρόν και ενδελεχώς ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στο επίκεντρο της δικογραφίας.

Προαγωγή και κυβερνητική προστασία στον υπόδικο διευθυντή Ασφαλείας της ΕΛΑΣ; 

Την ίδια στιγμή, η δυσωδία της υπόθεσης της Greek Mafia φαίνεται να φτάνει μέχρι την καρδιά του κυβερνητικού επιτελείου, καθώς έχει παρασχεθεί πολιτική «ασυλία» σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διώκονται για εμπλοκή στο κύκλωμα, όπως σημειώνει σημερινό ρεπορτάζ των Reporters United.

Πρόκειται για τον ταξίαρχο Δημήτριο Δάβαλο, διευθυντή Ασφάλειας Αττικής, τον οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ όχι μόνο δεν έθεσαν σε διαθεσιμότητα μετά την ανακοίνωση της ποινικής του δίωξης, αλλά του έδωσαν και προαγωγή σε κρίσιμο «πόστο» της Υπηρεσίας. Και ο Δάβαλος με τη σειρά του, λίγες μέρες μετά, αφαίρεσε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών τον φάκελο μιας από τις δολοφονίες της Greek Mafia, καθαιρώντας παράλληλα τους αρμόδιους αστυνομικούς που επέβλεπαν την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και το όνομά του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Δάβαλος εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις της Greek Mafia και διώκεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οι αρμόδιοι φαίνεται να μην πράττουν το ελάχιστο και εύλογο, δηλαδή να καθαιρέσουν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που κατηγορείται για εγκληματικές ενέργειες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έστω σεβόμενοι τους κανόνες δεοντολογίας. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος συνεχίζει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και να κάνει δημόσιες δηλώσεις για ποινικές υποθέσεις σε μεγάλους σταθμούς.

Ο ταξίαρχος κατηγορείται για ξέπλυμα και διαφθορά καθώς και για συγκάλυψη και διευκόλυνση εγκληματικών ενεργειών της Greek Mafia. Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι εισαγγελείς της Διεύθυνσης Έρευνας Οικονομικού Εγκλήματος ο διευθυντής Ασφάλειας Αττικής όχι μόνο γνώριζε την ύπαρξη του κυκλώματος, αλλά είχε κι ο ίδιος «ενταχθεί» σ’ αυτό, άλλοτε «διευκολύνοντας τη δράση του και την επέκτασή του» και άλλοτε «δυσχεραίνοντας την ταυτοποίηση των μελών του από τις αρχές».

efsyn.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων