Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Διώχνουν και τις τελευταίες καταθέσεις!!!

Διώχνουν και τις τελευταίες καταθέσεις!!!

Διαφήμιση

Είναι σε κατάσταση παράκρουσης. Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που συμβαίνουν. Πηγαινοφέρνουν το grexit. Δέχονται ότι έχουμε δημοσιονομικό κενό 5,5 δισ. (3% του ΑΕΠ). Ψάχνουν να το καλύψουν με φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών και άλλους φόρους. Κόβουν μόνο 1,8 δισ.!!! από τις κρατικές σπατάλες. Και θεωρούν, ηλιθίως, ότι θα επιστρέψουν οι καταθέσεις εξωτερικού, επειδή υπόσχονται φοροαπαλλαγές…

Θέλετε και άλλα; Γνωρίζουν πολύ καλά (από μαρτυρίες και εφοριακών) ότι τα 86,3 δισ. οφειλές προς στο κράτος, δεν μπορούν να πληρωθούν. Αλλά επιμένουν σε νέους φόρους 3,6 δισ. ευρώ γιατί αρνούνται πεισματικά να μειώσουν ακόμη και αυτά που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει (ως αντιπολίτευση) υπερβολικές κρατικές δαπάνες. 

Στο περιβάλλον αυτό και ενώ, από χθες, κυριαρχεί η επαναφορά της “μεγαλειώδους” αρλούμπας Βαρουφάκη, για φορολόγηση των Τραπεζικών συναλλαγών, έχουν το θράσος να βάζουν στο τραπέζι εισηγήσεις με κίνητρα επιστροφής των καταθέσεων. 

Διαρρέουν μάλιστα πως, σε όσους φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, θα ισχύσουν φοροαπαλλαγές μέχρι και 80%!!!

Υποσχέσεις, για φοροαπαλλαγές επαναπατρισμού καταθέσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν παγώνουν 6.000 πρόστιμα για χρέη στα διόδια της Εγνατίας επειδή οι τρακαδόροι είναι Συριζαίοι και χρησιμοποιήθηκαν, στο κίνημα – μαϊμού του “Δεν πληρώνω”,  για να κάνουν αντιπολιτευτικό χαβαλέ και μπάχαλο.

Υποσχέσεις φοροαπαλλαγών όταν την ίδια στιγμή βουτάνε 1,8 δισ. από τις συντάξεις για να καλύψουν κρατικούς μισθούς του τεμπελχανίου που έκανε αφισοκόλληση…

Κίνητρα επαναπατρισμού καταθέσεων όταν, με δημοσιονομικό κενό 3% του ΑΕΠ, γύρω στα 5,5 δισ. (5% του ΑΕΠ και 9 δισ. κατά το ΔΝΤ), ξεπατώνονται (φορολογικά) μισθωτοί και συνταξιούχοι και προτείνονται σχέδια φορολόγησης των αναλήψεων των 420 ευρώ, των capital controls. 

Να τι θέλει να κάνει στην πράξη ο ερασιτεχνικός κυβερνητικός θίασος. 

Να μειώσει, όσο μειώσει, (ακόμη και ένα ευρώ) τον μισθό και την σύνταξη που κατατίθεται στην Τράπεζα για να έχει λεφτά να πληρώνει άχρηστους Οργανισμούς, υπηρεσίες και κρατικούς υπαλλήλους. 

Έτσι όμως στέλνει και τις υπόλοιπες καταθέσεις και οικονομίες στα στρώματα και στις γλάστρες. 

Γιατί μόνο έτσι θα αποφεύγονται μέχρι και οι αναλήψεις από τους Τραπεζικούς λογαριασμούς. Περιμένοντας βέβαια να αλλάξει η κατάσταση… Γιατί στην Ελλάδα η κατάσταση… πάντα αλλάζει. 

Όσοι μάλιστα ρισκάρουν και ανταποκριθούν και σε προτάσεις (ακόμη και του εγχώριου Τραπεζικού συστήματος) για νόμιμη επένδυση ελληνικών καταθέσεων σε Τραπεζικά προϊόντα εξωτερικού θα το αποφασίσουν τώρα μια και καλή.   

Για δε τις επιχειρήσεις ούτε λόγος. Θα τραβάνε τα μαλλιά τους από την νέα επιβάρυνση που ασφαλώς και θα μεταφέρουν στο λειτουργικό κόστος.

Και με αυτήν την “καταφερτζίδικη πολιτική Χότζα” άντε να βρεις επενδυτή, να σου κουβαληθεί στην Ελλάδα, να απασχολήσεις τα 2.000.000 ανέργων (που θα αναγνωρίσει και η στατιστική στο τέλος του 2016).

Η ανοησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το τσίρκο έχει χάσει τον έλεγχο. Και οι ελέφαντες μαζί με άλλα ζώα… σκορπίζονται στους δρόμους και προκαλούν από γέλιο μέχρι πανικό.

Οι πρώτοι που ξεκαρδίζονται είναι όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και δεν πρόκειται να τα φέρουν όσο το πολιτικό σκηνικό (γενικά) το διακρίνει η εμμονή σε τριτοκοσμικές επιλογές στην οικονομία. Τις γνωστές που εγκαταλείπει μέχρι και η Κούβα. 

Οι καταθέσεις δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα γιατί κανείς δεν έχει διάθεση να παίζει το ρόλο του θύματος στην εκάστοτε κυβέρνηση (από την Ν.Δ.μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ) που απαιτεί, στον συνεπή φορολογούμενο, να πληρώνει τον κάθε Καρανίκα και κάθε αστοιχείωτο καφενόβιο του ελληνικού κράτους τέρατος.

Ευτυχώς όμως, να λέτε, που ούτε οι δανειστές ούτε η Τρόικα τους έχουν πάρει στα σοβαρά. Ευτυχώς που θεώρησαν σκουπίδια τα εφευρήματα Βαρουφάκη και Παπανδρέου (πρόταση του 2010) και δεν τα έβαλαν ούτε για συζήτηση στο τραπέζι. Όπως δεν δέχονται να συζητήσουν και επαναπατρισμό καταθέσεων με εικονική φορολόγηση. Αλλά εκεί καταντήσαμε. Να ζητάμε σωτηρία από την Τρόικα που, κατά τα άλλα, θα εξαφανίζαμε με ένα νόμο και ένα άρθρο…

capital.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων