Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δωρεά αυτοκινήτου για μυστικούς ελέγχους από τον ΣΕΕΠΕ στην κυβέρνηση

Δωρεά αυτοκινήτου για μυστικούς ελέγχους από τον ΣΕΕΠΕ στην κυβέρνηση

Διαφήμιση

Σε μια δωρεά οχήματος ελέγχων προχώρησε ο ΣΕΕΠΕ όπως ανακοινώθηκε σε πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του, με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, η οποία είναι και χαρακτηριστικό δείγμα των διαχρονικών προσπαθειών του συνδέσμου.

Το όχημα αυτό είναι το δεύτερο που θα έχουν στην κατοχή τους οι ελεγκτικές αρχές και αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί το νέο όχημα και από την ελληνική αστυνομία, η οποία μπορεί να διεξάγει ελέγχους όλο το 24ωρο, ακόμη δηλαδή και μετά το πέρας του 8ώρου των υπαλλήλων των κλιμακίων ελέγχου του υπουργείου ανάπτυξης.

Η διαχρονική στάση του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος κατά του λαθρεμπορίου και οι ενεργές πρωτοβουλίες και προτάσεις που υπέβαλε προς την επίσημη πολιτεία στη διάρκεια της 40ετούς πορείας του, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινοβραδυνής πανηγυρικής εκδήλωσης στο Ζάππειο, όπου έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου, στελέχη της αγοράς, συνεργάτες και εκπρόσωποι φορέων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ Γιάννης Αληγιζάκης, στην πορεία του ο σύνδεσμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα ωστόσο στην διαδρομή παρέμεινε πάντα συνεπής στους αρχικούς στόχους απέναντι σε διαφορετικές αντιλήψεις και συντεχνιακές λογικές, ακόμη και σε βάρος των εταιρικών συμφερόντων αλλά προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Παρουσιάζοντας ένα κομμάτι της συνεισφοράς του κλάδου ο κ. Αληγιζάκης σημείωσε ότι την περίοδο 2000 – 2016 οι εταιρείες του κλάδου προκατέβαλαν σε φόρους και δασμούς στο κράτος 52 δις ευρώ, πριν τα ποσά αυτά πληρωθούν από τους πολίτες, κατέβαλαν 2 δις σε αμοιβές και εργοδοτικές εισφορές, προσφέρουν άμεση απασχόληση σε 1700 άτομα και έμμεση σε 40 χιλιάδες, έχουν υλοποιήσει επενδύσεις 1,2 δις ευρώ εκ των οποίων 140 εκ. μέσα στην κρίση για την καταπολέμηση του λαθρεμοπορίου.

Το πρόσφατο ατύχημα στο Σαρωνικό, δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι επενδύσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και υπογραμμίζει το πόσο σημαντικό είναι να μην απαξιωθεί η άδεια που παρέχεται για την εμπορία πετρελαιοειδών, σημείωσε ο κ. Αληγιζάκης αναφερόμενος εμμέσως στις πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου της εμπορίας. Σημειώνεται ότι η εταιρεία που διακινούσε τα καύσιμα που διέρρευσαν μετά το ναυάγιο είχε άδεια εμπορίας τύπου Β.

Ο κ. Αληγιζάκης τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου είναι η σταθερή βούληση της πολιτείας και η συνεργασία όλων των φορέων της αγοράς (διυλιστήρια, εταιρείες εμπορίας, πρατηριούχοι) με το κράτος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ενεργοποίηση αδρανών διατάξεων του παρατηρητηρίου τιμών και την καλύτερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Επί της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν πραγματοποιηθεί  24.372 έλεγχοι για λαθρεμπόριο, φέτος έχουν γίνει μόνο 2850 ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η τομεάρχης ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

πηγή: energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων