Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
“Δουλειά του μέλλοντος: Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων”.

“Δουλειά του μέλλοντος: Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων”.

Διαφήμιση

Το επόμενο μεγάλο επιχειρηματικό στοίχημα σε όλο τον κόσμο αναμένεται ότι θα είναι η κατασκευή εκατοντάδων χιλιάδων νέων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς οι πωλήσεις των οχημάτων αυτών αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη άνοδο μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Στο παιχνίδι μπαίνουν ή ετοιμάζονται να μπουν μεγάλες εταιρείες κοινής ωφέλειας που σήμερα πουλάνε ρεύμα σε νοικοκυριά, ενώ μερίδιο από την πίτα διεκδικούν και πολλές νέες επιχειρήσεις (startup) που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Την ίδια στιγμή οι πετρελαϊκές εταιρείες που έχουν σήμερα γεμίσει τον πλανήτη με πρατήρια που φέρουν τα σήματά τους δεν αναμένεται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. 

Στη Γερμανία υπάρχουν ήδη σχέδια να κατασκευαστούν οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φόρτισης στον κόσμο, με 144 σταθμούς φόρτισης που θα μπορούν να εξυπηρετούν έως 4.000 αυτοκίνητα την ημέρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley στο Reuters, έως το 2030 στη δυτική Ευρώπη θα υπάρχει ζήτηση για ένα εκατομμύριο τέτοιους σταθμούς φόρτισης, χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός αυτός να φτάσει ακόμη και τα τρία εκατομμύρια. 


πληροφορίες από : Γιώργος Κανελλόπουλος, in.gr
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων