Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αιφνιδιασμένη η Κομισιόν από τις εξαγγελίες Τσίπρα

Αιφνιδιασμένη η Κομισιόν από τις εξαγγελίες Τσίπρα

Διαφήμιση

Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι δεν ήταν ενήμερη η ΕΕ και ότι οι ανακοινώσεις του έλληνα πρωθυπουργού δυσκολεύουν πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το ύψος του πλεονάσματος του 2018 αλλά και των επόμενων ετών. Η διαφορά των δύο πλευρών είναι 2% του ΑΕΠ (περίπου 3,2 δισ. ευρώ) και οι αποψινές εξαγγελίες απενεργοποιούν τα ευρωπαϊκά επιχειρήματα.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, αιφνιδιασμένες εμφανίζονται οι Βρυξέλλες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη διαπραγμάτευση.

Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι δεν ήταν ενήμερη ΕΕ για τα όσα ανακοίνωσε ο κ.Τσίπρας. Επιπλέο, οι ανακοινώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού δυσκολεύουν πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το ύψος του πλεονάσματος του 2018 αλλά και των επόμενων ετών. Σημειώνεται ότι η διαφορά των δύο πλευρών είναι 2% του ΑΕΠ (περίπου 3,2 δισ. ευρώ) και οι αποψινές εξαγγελίες απενεργοποιούν τα ευρωπαϊκά επιχειρήματα.

Πηγές των δανειστών δήλωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση δε φαίνεται είχε συμφωνήσει μαζί τους ως προς τα μέτρα που εξήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του. Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην Κομισιόν ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες εφαρμογής όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι το 3,5% πλεόνασμα είναι ένα σκληρό μέτρο και ταυτόχρονα συμπλήρωναν ότι η κατάσταση περιπλέκεται πολύ περισσότερο όταν το πλεόνασμα αυτό συνοδεύεται με μέτρα τα οποία το ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκή. Η συγκυρία αυτή δημιουργεί εξαιρετικά δυσμενές το περιβάλλον στο οποίο καλείται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση τη Δευτέρα , οπότε α αναμένονται τα τεχνικά κλιμάκια.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων