Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι Έλληνες πληρώνουν την 7η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

Οι Έλληνες πληρώνουν την 7η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

Διαφήμιση

   

Πρατήριο βενζίνης © Intime / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την 7η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο πληρώνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με το globalpetrolprices.com και την τελευταία καταγραφή τιμών ανά τον κόσμο, στις 7 Αυγούστου. Το Χονγκ Κονγκ πληρώνει την βενζίνη ακριβότερα στα 2,784 ευρώ, ακολουθεί η Ισλανδία με 2,129 ευρώ, η Ολλανδία με 2,050 ευρώ, η Νορβηγία με 2,015 ευρώ και η Ελλάδα 1,959 ευρώ.

Η μέση τιμή της βενζίνης σε όλο τον κόσμο είναι 1,22 ευρώ ανά λίτρο. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διαφορά στις τιμές αυτές μεταξύ των χωρών. Κατά γενικό κανόνα, οι πλουσιότερες χώρες έχουν υψηλότερες τιμές, ενώ οι φτωχότερες χώρες και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο έχουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές.

Αλλά μία ακόμη αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι μια οικονομικά προηγμένη χώρα αλλά έχουν χαμηλές τιμές φυσικού αερίου. Οι διαφορές στις τιμές μεταξύ των χωρών οφείλονται στους διάφορους φόρους και τις επιδοτήσεις για τη βενζίνη. Όλες οι χώρες έχουν πρόσβαση στις ίδιες τιμές πετρελαίου των διεθνών αγορών, αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν να επιβάλουν διαφορετικούς φόρους.

Ως αποτέλεσμα, η λιανική τιμή της βενζίνης είναι διαφορετική.

Οι 41 πιο ακριβές χώρες

 
 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
* Από την ακριβότερη στη φθηνότερη / globalpetrolprices.com

Οι μέσοι μισθοί στις 10 χώρες με την ακριβότερη βενζίνη

Αν όμως δούμε τους μέσους μισθούς ανά χώρα, θα διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα ανταγωνίζεται στην τιμή της βενζίνης χώρες όπως η Ελβετία, το Μονακό και η Ισλανδία, των οποίων το μέσο εισόδημα ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.

Χώρα Μέσος μισθός
Χονγκ Κονγκ 2.817 ευρώ
Ισλανδία 4.005 ευρώ
Ολλανδία 3.227 ευρώ
Νορβηγία 3.176 ευρώ
Μονακό 4.460 ευρώ
Δανία 3.248 ευρώ
Ελλάδα 837 ευρώ
Ελβετία 5.735 ευρώ
Ιταλία 1.563 ευρώ
Φινλανδία 2.673 ευρώ

 

powergame.gr

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων