Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
“Ενεργειακή” στήριξη λαμβάνει το Χρηματιστήριο

“Ενεργειακή” στήριξη λαμβάνει το Χρηματιστήριο

Διαφήμιση

Με τη στήριξη αρκετών δεικτοβαρών μετοχών, και κυρίως της ΔΕΗ, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταφέρνει να κινηθεί σε θετικά εδάφη, χωρίς όμως να καταφέρει να κινητοποιήσει τα “εν υπνώσι” χαρτοφυλάκια. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,36% στις 832,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,92 εκατ. ευρώ και ο όγκος στις 6,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.188,40 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,06% στις 1.069,86 μονάδες.

 "Ενεργειακή" στήριξη λαμβάνει το Χρηματιστήριο

Από τις αρχές του Αυγούστου, όταν και ο Γενικός Δείκτης επανήλθε πάνω από τις 820 μονάδες, ξεπερνώντας μέρος της διόρθωσης του τελευταίου δεκαημέρου του Αυγούστου, έχει “αγκυροβολήσει” στην περιοχή πέριξ των 830 μονάδων, με τον τζίρο μάλιστα να βαίνει μειούμενος.

Τα “σκόρπια” επιχειρηματικά νέα, δευτερεύουσας σημασίας, δίνουν καθημερινά τον τόνο σε επίπεδο τίτλων, χωρίς ωστόσο να διαταράσσεται η ισορροπία του γενικού δείκτη. Αυτό είναι το σχόλιο χρηματιστηριακής πηγής, η οποία υπενθυμίζει ότι η συσσώρευση δεν πρόκειται να “σπάσει” εάν οι εξελίξεις που να δείχνουν τις προοπτικές δεν τρέξουν.
 
Παραδοσιακά ο Αύγουστος ήταν ένας μήνας που τα μηνύματα είναι περιορισμένα. Είναι σημαντικό όμως, την ώρα που η οικονομία αποδεικνύει ότι ακόμη αγκομαχά από τις πολιτικές επιλογές, να διατηρείται η κεφαλαιαγορά σε ένα επίπεδο που να μην προκαλεί ανησυχία για τις αντοχές της, προσθέτει.
 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το ΧΑ επί ένα επτάμηνο έτρεξε ένα εντυπωσιακό για τα δεδομένα του ράλι ανόδου, επομένως μία στάση, η οποία και να συμπίπτει και με τη συναλλακτική καθήλωση, είναι και ευκταία και αναμενόμενη. Πολλοί τίτλοι θα πρέπει να υπερβούν τις δυνατότητές τους για να καταφέρουν να “τραβήξουν” την αγορά προς μία πιο σαφή κατεύθυνση.
 
Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ δείχνει να δίνει τον τόνο σήμερα, κινούμενη με κέρδη 3,72% και πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 3,21 ευρώ, ενώ και η Βιοχαλκο τη “βοηθά” στο έργο της, με κέρδη 3,34%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΕΕ, Folli Follie και Μυτιληναίο, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Σαράντης, Εθνική, Aegean, Λάμδα, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.
 
Στον αντίποδα, η Attica Bank έχει “βαλτώσει” στο -1,01%, με τις Alpha Bank, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ να παραμένουν στο “κόκκινο”, χωρίς όμως οι απώλειες τους να ξεπερνούν το 1%. Χωρίς μεταβολή οι Τιτάν, Jumbo, Grivalia και ΕΧΑΕ.

πηγή: Αλεξάνδρα Τόμπρα, capital.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων