Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΕΝΦΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος διεκδίκησης αποζημιώσεων σε όσους αδικήθηκαν

ΕΝΦΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος διεκδίκησης αποζημιώσεων σε όσους αδικήθηκαν

Διαφήμιση

Εκατομμύρια φορολογούμενοι – όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις νομικών κύκλων της χώρας μας – μπορούν να διεκδικήσουν πλέον αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο, για το λάθος υπολογισμό της φορολογίας των ακινήτων τους μέσω ΕΝΦΙΑ, κάτι που αποτελεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα, όπως έχει αποφασίσει το ΣτΕ, η διεκδίκηση αποζημίωσης δε θα στηρίζεται στη διαφορά στις αντικειμενικές αξίες, αλλά στην εκτίμηση ορκωτού εκτιμητή για την πραγματική αξία του ακινήτου τους!

Αναλυτικότερα και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αυτές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για το λάθος υπολογισμό της φορολογίας των ακινήτων των φορολογουμένων (ΕΝΦΙΑ) με μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία και αφορά εκατομμύρια φορολογούμενους.

Πρόκειται για μια απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία μάλιστα ελήφθη σε πιλοτική δίκη, με την οποία εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος σε εκατομμύρια φορολογουμένους να αμφισβητήσουν τη φορολογία των ακινήτων τους προσκομίζοντας οι ίδιοι αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία η φορολογική διοίκηση με βάση την απόφαση θα πρέπει να αποδεχτεί και να συνεκτιμήσει.

Συγκεκριμένα, είναι η υπ’ αριθμόν 86/15 απόφαση του ΣτΕ, η σημαντικότητα της οποίας εδράζεται στο ότι πλέον η διεκδίκηση αποζημίωσης δε θα στηρίζεται στη διαφορά στις αντικειμενικές αξίες, αλλά στην εκτίμηση ορκωτού εκτιμητή για την πραγματική αξία του ακινήτου τους. Το δικαστήριο δέχτηκε για πρώτη φορά στα χρονικά ότι δικαιούται να το πράξει ο φορολογούμενος.

 

enikonomia.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων