Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Να ενταχθούν στις υποστηρικτικές ενέργειες ζητούν οι πρατηριούχοι – Σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Να ενταχθούν στις υποστηρικτικές ενέργειες ζητούν οι πρατηριούχοι – Σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Διαφήμιση

24 03 2020 | 13:19
Έκκληση στα αρμόδια Υπουργεία και την κυβέρνηση απευθύνει η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενταχθούν τα πρατήρια και συνολικά ο κλάδος στις προβλεπόμενες υποστηρικτικές ενέργειες, δεδομένου ότι λόγω του κορωνοϊού και της διαμορφωθείσας κατάστασης έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, με ορισμένα πρατήρια, ήδη, να απειλούνται με οριστικό λουκέτο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΒΕΘ έχει ως εξής:

Ως κλάδος είμαστε μπροστά στον κίνδυνο του κλεισίματος των πρατηρίων, εξ αιτίας της αδιαμφισβήτητης μείωσης των καταναλώσεων των καυσίμων άνω του 60% και ζητούμε από την Πολιτεία άμεσα να εντάξει τα πρατήρια καυσίμων στο ειδικό καθεστώς των πληττόμενων οικονομικά επιχειρήσεων.

Το σύνολο των δραστηριοτήτων των πρατηρίων (καύσιμα, πλυντήριο, αξεσουάρ κ.λ.π.) έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Ο χρόνος λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων για πολλούς λόγους δεν ακολουθεί αυτό των εμπορικών καταστημάτων , ούτε η εργασία μας μπορεί να γίνει από το σπίτι. Σε αυτό λοιπόν το διευρυμένο ωράριο , το κόστος διατήρησης όλου του προσωπικού δεν είναι απλά ασύμφορο , αλλά καθιστάται ζημιογόνο σε βαθμό επικίνδυνο για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Επειδή είμαστε ο μοναδικός κλάδος που σε πραγματικό χρόνο η Πολιτεία μπορεί να διαπιστώσει την μείωση των καταναλώσεων μέσου του συστήματος εισροών εκροών και να αντιληφθεί εύκολα την μεγάλη απώλεια εσόδων και επειδή πρέπει να προλάβουμε απολύσεις εργαζομένων, κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους Υπουργούς χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση , να ενταχθεί ο κλάδος μας στις προβλεπόμενες υποστηρικτικές ενέργειες.

Οι οικογενειάρχες πρατηριούχοι πρέπει να υποστηριχθούν , για να στηριχθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στα πρατήρια καυσίμων.

Τέλος οργή μας προκαλεί η επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών προς τα αρμόδια Υπουργεία , που θεωρεί τα πρατήρια μη πληττόμενες επιχειρήσεις. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε από πού ορμώμενοι τοποθετήθηκαν. Προφανώς είτε δεν έχουν πελάτες πρατήρια καυσίμων για να διαπιστώσουν την μείωση του κύκλου εργασιών , είτε κλεισμένοι στα σπίτια τους δεν βλέπουν από το παράθυρο ότι αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν , είτε κάποια άλλη γραμμή θέλουν να περάσουν.

Ο κλάδος μας είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να λάβει μέτρα σωτηρίας.

ENERGYPRESS.GR

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων