Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Επανέρχεται η ισορροπία στην πετρελαϊκή αγορά εκτιμά ο Μπαρκίντο

Επανέρχεται η ισορροπία στην πετρελαϊκή αγορά εκτιμά ο Μπαρκίντο

Διαφήμιση

Ως σημάδι ότι επανέρχεται η ισορροπία στην πετρελαϊκή αγορά ερμηνεύεται η επισημάνθηκε η μείωση της δραστηριότητας της πλωτής αποθήκευσης πετρελαίου, όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Μ. Μπαρκίντο στο Bloomberg.

Η μείωση της προσφοράς του αργού πετρελαίου κατά τη διάρκεια του 2017 αγγίζει τα 40 εκατ. βαρέλια, όπως ανέφερε ο κ. Μπαρκίντο.

Το γεγονός ότι οι βραχυπρόθεσμες τιμές του πετρελαίου ήταν υψηλότερες από τις μεσοπρόθεσμες, οδηγώντας σε μείωση της προσφοράς συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στην επίτευξη αυτής της μείωσης, καθώς, εξαιτίας αυτής της τάσης, η αποθήκευση πετρελαίου καθίσταται οικονομικά ασύμφορη, όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στη Βιέννη τον ερχόμενο Νοέμβριο για να αποφασίσουν εάν θα συνεχιστεί η συμφωνία για μείωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής στην οποία κατέληξαν πέρυσι.

Με βάση τα στοιχεία του καρτέλ, τα συνολικά αποθέματα πετρελαίου των χωρών-μελών του τον περασμένο Αύγουστο μειώθηκαν σε 170 εκατ. βαρέλια από 340 εκατ. βαρέλια στις αρχές του έτους.

Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μπαρκίντο, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι επανέρχεται σταδιακά αλλά σταθερά η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων