Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Επανήλθε σε λειτουργία το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα

Επανήλθε σε λειτουργία το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα

Διαφήμιση

Το διυλιστήριο της Ελευσίνας παρέμενε κλειστό εδώ και ενάμισι μήνα, μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στην μονάδα υδρογόνου στις 10 Ιουλίου. 

Η βλάβη προήλθε από αστοχία σε έναν από τους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς της μονάδας υδρογόνου.

Μετά από το πόρισμα της κατασκευάστριας εταιρείας η διοίκηση των ΕΛΠΕ είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει την λειτουργία του διυλιστηρίου για ενάμιση μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είχε αποφασιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού όλων των μονάδων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν σταδιακά από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι τον Μάρτιο 2018.

Οι ζημίες που υπέστη η μονάδα Flexicoker καλύφθηκαν από ασφαλιστήρια «κατά παντός κινδύνου υλικών ζημιών, μηχανικών βλαβών & διακοπής εργασιών», με ασφαλιστικές εταιρείες την Εθνική Ασφαλιστική κατά 70% και την Αγροτική Ασφαλιστική (μέλος του ασφαλιστικού ομίλου ERGO) κατά 30%, και με αντασφαλιστές μεταξύ των μεγαλύτερων ονομάτων παγκοσμίως.

Η αποζημίωσης ανήλθε στα 40 εκατ. ευρώ, και το ποσό θεωρείται από τα υψηλότερα που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συντήρησης, οι ανάγκες της αγοράς όσο και οι εξαγωγές στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου καλύπτονταν κανονικά από την παραγωγή των διυλιστηρίων του ομίλου στον Ασπρόπυργο και στη Θεσσαλονίκη.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων