Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Επιφυλακτικότητα στην αγορά πετρελαίου λόγω του νέου τυφώνα Nate

Επιφυλακτικότητα στην αγορά πετρελαίου λόγω του νέου τυφώνα Nate

Διαφήμιση

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αγορά πετρελαίου σήμερα καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματα στη νέα τροπική καταιγίδα που κατευθύνεται προς τον Κόλπο του Μεξικού και η οποία εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί σε τυφώνα.

Ωστόσο, η προοπτική νέων περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και άλλους παραγωγούς με επικεφαλής τη Ρωσία, συμβάλει στη στήριξη των τιμών.

Το αμερικανικό αργό West Τέξας Intermediate (WTI) διαπραγματεύεται στα 50,63 δολάρια το βαρέλι, 16 σεντς χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο. Το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί κατά 12 σεντς στα 56,88 δολάρια το βαρέλι.

Η δραστηριότητα ήταν υποτονική λόγω της αργίας της Golden Week στην Κίνα και επειδή οι traders παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την τροπική καταιγίδα Nate, η οποία προκάλεσε την διακοπή παραγωγής στον αμερικανικό κόλπο και το κλείσιμο των διυλιστηρίων λίγες μόνο εβδομάδες μετά από τους άλλους τυφώνες που έπληξαν την περιοχή. 

Οι έμποροι δήλωσαν ότι κλείνουν θέσεις μπροστά από την αναμενόμενη άφιξη της καταιγίδας, καθώς δεν ήθελαν να πιάσουν ανοιχτές συναλλαγές το σαββατοκύριακο.

Η καταιγίδα Nate, η οποία σύμφωνα ,με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων μπορεί να ενταθεί σε έναν τυφώνα, βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Νικαράγουας και κατευθύνεται σε μια περιοχή του Κόλπου η οποία έχει πολλές υπεράκτιες πετρελαϊκές πλατφόρμες που αντλούν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ή περίπου το 17% της αμερικανικής παραγωγής.

Η BP και η Chevron έκλεισαν την παραγωγή σε όλες τις πλατφόρμες του Κόλπου, ενώ η Royal Dutch Shell και η Anadarko Petroleum ανέστειλαν μέρος της δραστηριότητάς του στον Κόλπο. Η Exxon Mobil, η Statoil και άλλοι παραγωγοί έχουν αποσύρει προσωπικό από τις πλατφόρμες τους. 

πηγή: iForex

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων