Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Έτοιμος για διάλογο, δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ Al Thani

Έτοιμος για διάλογο, δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ Al Thani

Διαφήμιση
“Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο για να διευθετήσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει”, τόνισε σε τηλεοπτικό διάγγελμα o Tamim bin Hamad Al Thani.
 
Έτοιμος για διάλογο και διαπραγματεύσεις υπό προϋποθέσεις, με στόχο τη διευθέτηση της κρίσης στον Κόλπο, δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ Tamim bin Hamad Al Thani. Κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η παρέμβασή του ήταν η πρώτη από την 5η Ιουνίου όταν ξέσπασε η κρίση μεταξύ του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου, που κατηγόρησαν το βασίλειο ότι στηρίζει την “τρομοκρατία”.
 
Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο για να διευθετήσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει”, τόνισε σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, αναφέροντας ωστόσο ότι η διευθέτηση της κρίσης πρέπει να γίνει “με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία και τη βούληση” των κρατών, χωρίς καμία υπαγόρευση.
“Αυτή η διευθέτηση δεν μπορεί να λάβει τη μορφή υπαγορεύσεων αλλά κοινών δεσμεύσεων για όλες τις χώρες”.
 
“Η στιγμή έχει φθάσει προκειμένου εμείς να απαλλάξουμε τους πολίτες από τις πολιτικές διαφορές μεταξύ των κυβερνήσεων” υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο εμίρης επισήμανε ότι η ζωή στην χώρα του συνεχίζεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς αφού τέσσερα αραβικά κράτη διέκοψαν τις διπλωματικές και οικονομικές τους σχέσεις με το Κατάρ τον περασμένο μήνα. “Όπως γνωρίζετε, η ζωή στο Κατάρ συνεχίζεται κανονικά” είπε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων