Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Έτσι δρούσε η συμμορία που είχε ρημάξει τα νότια προάστια – Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε βενζινάδικο

Έτσι δρούσε η συμμορία που είχε ρημάξει τα νότια προάστια – Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε βενζινάδικο

Διαφήμιση

 

Συμμορία, τα μέλη της οποίας έκαναν συστηματικά ληστείες στα Νότια Προάστια της Αττικής εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής 23 Απριλίου, στη σύλληψη δύο ατόμων, που διέπραξαν εννέα ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, ηλικίας 46 και 33 ετών,  σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση (συμμορία), ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από αρχές του περασμένου μήνα (Μάρτιος 2023), είχαν συστήσει και ενωθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων, στις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Ελληνικού Αττικής, δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, βάσει σχεδίου, το οποίο είχαν προ συνεννοηθεί και προαποφασίσει, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πώς δρούσε η συμμορία

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν να πραγματοποιούν ληστείες βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, μεταβαίνοντας στους στόχους τους από κοινού ή κατά μόνας χρησιμοποιώντας οχήματα (μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο). Για τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν όπλο ρέπλικα, με το οποίο εκφόβιζαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων και στη συνέχεια αφαιρούσαν τις εισπράξεις.

Χαρακτηριστικό της συστηματικής, επανειλημμένης και αδιάκοπης δράσης τους, αποτελεί το γεγονός ότι στις 12 Απριλίου και σε διάστημα λίγων μόλις ωρών, ο 46χρονος διέπραξε διαδοχικά τρεις ληστείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη λεία του.

Για τον τερματισμό της δράσης τους αξιοποιήθηκαν πλήρως στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν πλήρως τα στοιχεία τους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 23 Απριλίου 2023 εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής να κινούνται με μοτοσικλέτα στην περιοχή της Γλυφάδας. Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα ενώ παράλληλα απέρριψαν στο οδόστρωμα πιστόλι ρέπλικα, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους καθώς και από την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του ρουχισμού που φορούσαν στις ληστείες, δύο μαχαίρια, 44 ναρκωτικά δισκία, καθώς και η μοτοσικλέτα και το πιστόλι ρέπλικα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας σε εννέα περιπτώσεις ληστειών, από τις οποίες η μία σε απόπειρα. Από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν συνολικά 4.000 ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε στοιχημάτιζαν σε τυχερά παίγνια.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει κατά περίπτωση για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε βενζινάδικο

Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε βενζινάδικο στα νότια προάστια παρουσίασε η ΕΡΤ. Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, ο ένας από τους δύο δράστες μπαίνει στο βενζινάδικο κρατώντας ένα πιστόλι, εντοπίζει τον υπάλληλο, τον ακινητοποιεί, αρπάζει στη συνέχεια τα χρήματα και εξαφανίζεται.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων