Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η Ferrari σταθερή και το 2018

Η Ferrari σταθερή και το 2018

Διαφήμιση

Η αγωνία για το ποιοι θα τρέχουν με τη Scuderia Ferrari την επόμενη σεζόν αναμένεται να φτάσει οριστικά στο τέλος της στη Monza τον επόμενο μήνα, όπου η ομάδα αναμένεται να επιβεβαιώσει τους οδηγούς της για την επόμενη σεζόν κατά τη διάρκεια του Ιταλικού Grand Prix. Και όταν το κάνει, φαίνεται ότι τόσο ο Sebastian Vettel όσο και ο Kimi Raikkonen θα παραμείνουν στην ομάδα τους, με τον τελευταίο τελικά να πήρε την θετική του απόφαση.

“Είναι πολύ δυνατό δίδυμο και έτσι δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε το παιχνίδι τώρα”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ferrari Sergio Marchionne στον Τύπο στην Ουγγαρία το περασμένο Σαββατοκύριακο. “Ας δούμε αν μπορούμε να τους κρατήσουμε για το 2018. Νομίζω ότι θέλουν να μείνουν, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τους οδηγούς μας στη Monza, αλλά τίποτα δεν έχει υπογραφεί ακόμα, παρόλα αυτά μιλάμε με τους οδηγούς και η συμφωνία μάλλον είναι κοντά”.

Τα σημεία κολλήματος είναι διαφορετικά για τον καθέναν εκ των δύο οδηγών – πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές. Για τον Vettel, φημολογείται ότι είχε κάποια πρόωρη συμφωνία που υπεγράφη με τη Mercedes που τον εμπόδισε να διαπραγματευτεί πριν από τα τέλη Ιουλίου. Αλλά με τη βελτίωση της απόδοσης της Ferrari, είναι πιθανότερο να παραμείνει στα κόκκινα παρά να πάει στα ασήμι.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, εξέφρασε αμφιβολίες για την προθυμία του Raikkonen να παραμείνει στην ομάδα, αλλά και ο Arrivabene και ο Marchionne προφανώς εντυπωσιάστηκαν με την απόδοση του Kimi στην Ουγγαρία. “Μην ξεχνάτε ότι είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής της Ferrari και σήμερα το απέδειξε”, δήλωσε ο Arrivabene. “Μόνο ένας πρωταθλητής όπως αυτός θα μπορούσε να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του σαν Βίκινγκ, χωρίς κόλπα και χωρίς αν τον εξαπατήσει”. Ο Marchionne δήλωσε ότι “ήταν υπέροχος”, προσθέτοντας, “είμαστε μία ομάδα στο Maranello, όλοι δουλεύουμε μαζί”.

Τελικά όμως ο Raikkonen υπέγραψε για το 2018, οπότε θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη σεζόν του Raikkonen με τη Ferrari και συνολικά η όγδοη, έχοντας προηγουμένως οδηγήσει για την ομάδα από το 2007 (όταν κέρδισε το τελευταίο πρωτάθλημα οδηγών της ομάδας) έως το 2009 (όταν έφυγε για να πάρει τη θέση του ο Fernando Alonso). Όντας σχεδόν 38 χρονών, ο Kimi είναι πλέον ο παλαιότερος οδηγός στο πρωτάθλημα – οκτώ χρόνια μεγαλύτερος από τον τέσσερις φορές πρωταθλητή συμπαίκτη του Vettel.

πηγή: capital.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων