Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Φόρο στη βενζίνη χάρη προσφυγικού προτείνει ο Σόιμπλε

Φόρο στη βενζίνη χάρη προσφυγικού προτείνει ο Σόιμπλε

Διαφήμιση

Η λύση του προσφυγικού προβλήματος δεν θα πρέπει να σκοντάψει στην έλλειψη οικονομικών πόρων, υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για τον λόγο αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιβολής ενός ευρωπαϊκού φόρου στην βενζίνη.

«Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα όπως ένας φόρος ορισμένου ύψους σε κάθε λίτρο βενζίνης», δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εξηγεί ότι έτσι θα είχαμε τα μέσα για μια ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα.

«Η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων», τονίζει.

Όσον αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κολονία την Πρωτοχρονιά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι αποτελούν ένα επιπλέον σημείο πίεσης προκειμένου να εξευρεθεί γρήγορα μια λύση στο πρόβλημα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Είναι αναμφισβήτητο», λέει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές της χώρες, τα Βαλκάνια, μέχρι και η Ελλάδα. 

Όπως σημειώνει, αν το πρόβλημα λυθεί στα εθνικά σύνορα αντί για τα εξωτερικά, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και η Ευρώπη θα μπει σε μία ακόμη κρίση.

Επισημαίνει μάλιστα ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων