Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Γ. Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

Γ. Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

Διαφήμιση
Τη σημασία της ενέργειας, ως παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας υπογράμμισε στο 14ο διεθνές συνέδριο του Βατούμι, με θέμα την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, ανέδειξε στο 14ο διεθνές συνέδριο του Βατούμι, με θέμα την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Μιλώντας την πρώτη ημέρα του συνεδρίου στο πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Μιχέιλ Τζανελίτζε, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Κόνραντ Σιμάνσκι και ο υπουργός Ενέργειας της Γεωργίας Ίλια Ελοσβίλι (Ilia Eloshvili), ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε επέισης τη σημασία της ενέργειας, ως παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας. 
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχάρη τη Γεωργία για την πρόσφατη προσχώρησή της στην Ενεργειακή Κοινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο αναπληρωτής υπουργός είχε επαφές με μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Γεωργίας. 
Ειδικότερα, κατά τις συναντήσεις του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Γεωργίας και υπουργό Εξωτερικών Μιχέιλ Τζανελίτζε, τον υπουργό Επικρατείας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Βίκτορ Ντολίτζε και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γενάντι Αρβελάντζε, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Γεωργίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συζητήθηκε ο συγκεκριμένος προγραμματισμός για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας, του τουρισμού, της γεωργίας και των μεταφορών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες από την αρχαιότητα και εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων