Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η κυβέρνηση αποσύρει το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα

Η κυβέρνηση αποσύρει το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα

Διαφήμιση

Μετά την σφοδρή αντίδραση των Ευρωπαίων δανειστών που απείλησαν ακόμη και με πάγωμα της εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ, η κυβέρνηση αποσύρει άρον-άρον το σχέδιο νόμου με το παράλληλο πρόγραμμα!

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Κατά πληροφορίες, σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και άλλους υπουργούς αποφασίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα αποσύρεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να το επανακαταθέσει μέτα τις γιορτές, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους δανειστές. Κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο www.protothema.gr παραδεχόταν ότι η βασική διαμαρτυρία των δανειστών συμπυκνώνεται στο γεγονός πως το πολυνομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα δεν ήταν κοστολογημένο.

Για την εξέλιξη -δηλαδή για την απόφαση να μην κατατεθεί σε αυτή την χρονική στιγμή το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα – ενημερώνει αυτή την ώρα τα μέλη του Euro Working Group ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομκών Γιώργος Χουλιαράκης.

Οπως πληροφορείται το protothema.gr, σε 20 λεπτά συνεδριάζει εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ληφθεί απόφαση να τροποποιηθεί το πρόγραμμα της Βουλής.

Κοινοβουλευτικές πηγές αποφεύγουν να μιλήσουν για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα και αναφέρονται γενικώς σε αναβολή της συζήτησης που είχε προγραμματιστεί να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων