Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η πτώση της τιμής του πετρελαίου παρασύρει τις ευρωπαϊκές μετοχές

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου παρασύρει τις ευρωπαϊκές μετοχές

Διαφήμιση

Στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο του 2014 κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ακολουθώντας τις απώλειες των αμερικανικών και ασιατικών χρηματιστηριακών αγορών καθώς η ανελέητη πτώση στις τιμές του πετρελαίου συνέχισε να επηρεάζει περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο δείκτης FTS Eurofirst 300 υποχωρούσε νωρίτερα κατά 3,3%, και αναμενόταν να καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση σε μία μόνο συνεδρίαση σε ένα ήδη ταραχώδες 2016, διασπώντας το χαμηλό του Δεκεμβρίου του 2014.

Ο γερμανικός DAX, ο γαλλικός CAC και ο βρετανικός FTSE υποχωρούσαν κατά 3% και επίσης αναμένονταν να σημειώσουν τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές του έτους.

Το αμερικανικό αργό κινείτο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχωρούσαν κατά 3,6% στα 27,43 δολάρια ενώ το πετρέλαιο μπρεντ σημείωνε πτώση κατά 3,1% στα 27,87 δολάρια το βαρέλι.

Πτωτικά κινείτο και ο χαλκός. Οι κλάδοι πρώτων υλών και ενέργειας κατέγραφαν τι ςμεγαλύτερες απώλειες στην Ευρώπη, με πτώση 4,8% και 3,8% αντίστοιχα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτης υποχωρούσαν σήμερα κατά 2,1%, αποτελώντας ένδειξη για πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street.

Η αποστροφή ρίσκου ενίσχυσε το ενδιαφέρον για το γεν, μια παραδοσιακά ασφαλή επενδυτική επιλογή, που ενισχυόταν πάνω από 1% έναντι του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο, ενώ η στερλίνα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδά της από τις αρχές του 2014.

Υψηλή ήταν η ζήτηση για τα γερμανικά bunds, με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να υποχωρεί στα χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον οκτώ μηνών εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στην Ασία, οι μετοχές έχασαν όλα τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, με τον ευρύτερο δείκτη MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας να υποχωρεί κατά 3% και να κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2011.

Ο βασικός δείκτης της χρηματιστηριακής αγοράς του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις αρχές του Αυγούστου, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 3,7%.

Οριακά καλύτερη ήταν η επίδοση των κινεζικών αγορών εν μέσω συζητήσεων ότι ίσως επίκεινται περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας. Ο δείκτης CSI300 υποχώρησε κατά 1,5%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε απώλειες 1%

energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων