Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι Ρώσοι «καρφώνουν» την Τουρκία: Εντοπισμός 12.000 βυτιοφόρων και φορτηγών στα σύνορα με το Ιράκ

Οι Ρώσοι «καρφώνουν» την Τουρκία: Εντοπισμός 12.000 βυτιοφόρων και φορτηγών στα σύνορα με το Ιράκ

Διαφήμιση

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν περίπου 12.000 βυτιοφόρων και φορτηγών στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Οι εικόνες τραβήχτηκαν κοντά στο Ζάκο (περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν), όπου υπήρχαν 11.775 βυτιοφόρα και φορτηγά και στις δύο πλευρές του συνόρων» είπε ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρούντσκοϊ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.
«Πρέπει να σημειωθεί πως πετρέλαιο τόσο από το Ιράκ όσο και από τη Συρία διέρχεται από αυτό το σημείο ελέγχου» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, βαριά φορτηγά φορτωμένα με πετρέλαιο συνεχίζουν να περνούν και τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, ενώ ταυτόχρονα ο αριθμός βυτιοφόρων που χρησιμοποιούν βόρειες και δυτικές διαδρομές μειώνεται.

Σύμφωνα με το RT, η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει καταστρέψει στη Συρία περίπου 2.000 βυτιοφόρα που χρησιμοποιούνταν από ισλαμιστές για μεταφορά πετρελαίου. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη κατέστρεψαν- όπως αναφέρεται- 17 κονβόι βυτιοφόρων και έναν αριθμό εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνταν από τρομοκράτες για εξόρυξη και επεξεργασία πετρελαίου.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων