Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
“IEA: Έκρηξη επενδύσεων (53%) στην εξόρυξη πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2017”.

“IEA: Έκρηξη επενδύσεων (53%) στην εξόρυξη πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2017”.

Διαφήμιση

Μετά από δύο χρόνια σημαντικής υποχώρησης των επενδύσεων στην έρευνα και την παραγωγή πετρελαίου (upstream oil investments), ο κλάδος φαίνεται επιτέλους να ανακάμπτει το 2017 και όλα συγκλίνουν σε ένα πράγμα: σε ένα τεράστιο άλμα στις επενδύσεις σε projects σχιστολιθικού πετρελαίου. 

Ειδικότερα, σε έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), εκτιμά πως οι επενδύσεις στο σχιστολιθικό πετρέλαιο θα αυξηθούν κατά 53% φέτος, παρά την προσπάθεια του πετρελαίου να ανακάμψει στα 560 δολάρια το βαρέλι. 

“Η μεγαλύτερη προγραμματισμένη ποσοστιαία αύξηση σε upstrem επενδύσεις το 2017 θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, ειδικότερα σε περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το σχιστολιθικό πετρέλαιο, που έχουν επωφεληθεί από την μείωση του νεκρού σημείου των επιχειρήσεων λόγω του συνδυασμού μείωσης του κόστους και βελτίωσης της αποδοτικότητας”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεσή της η IEA.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η έκρηξη επενδύσεων στις ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση 6% των διεθνών επενδύσεων σε έρευνα και παραγωγή αργού το 2017 μετά από βουτιά 44% την περίοδο 2014-2016.

Η Ρωσία και η Μέση Ανατολή αναμένεται επίσης να αυξήσουν σημαντικά τις επενδύσεις τους σε upstrem projects, παρότι με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τις ΗΠΑ.

πηγή: popek.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων