Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
IEA: Ρωσία και Σ. Αραβία θα συνεχίσουν να παράγουν όσο περισσότερο πετρέλαιο γίνεται

IEA: Ρωσία και Σ. Αραβία θα συνεχίσουν να παράγουν όσο περισσότερο πετρέλαιο γίνεται

Διαφήμιση

Την πεποίθηση ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία θα συνεχίζουν να «παράγουν όσο περισσότερο πετρέλαιο γίνεται» διατύπωσε στο CNBC ο Neil Atkinson του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

«Σε έναν κόσμο μετά την Ντόχα, όπου εξακολουθούμε ουσιαστικά να βρισκόμαστε σε μια ελεύθερη αγορά για το πετρέλαιο, (οι Ρώσοι) θα παράγουν όσο περισσότερο πετρέλαιο απορροφήσει η αγορά και οι Σαουδάραβες έχουν πει το ίδιο ακριβώς πράγμα», ανέφερε ο Atkinson και προσέθεσε ότι «είμαστε πάλι εκεί όπου βρισκόμασταν πριν την Ντόχα, όπου ο κόσμος παράγει ό,τι μπορεί, πουλά ό,τι μπορεί σε οποιαδήποτε τιμή μπορεί να πετύχει και η αγορά φροντίζει για τα πλεονάσματα».

Ο Atkinson παρατήρησε ότι «όσον αφορά στους Ρώσους, ακόμη και το τελευταίο διάστημα πριν την Ντόχα, οπότε υποτίθεται πως θα συμμετείχαν στη συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, στην πραγματικότητα αύξαναν την παραγωγή έτσι κι αλλιώς».

Όπως συμπλήρωσε, η Σαουδική Αραβία έχει περίσσευμα στην παραγωγική ικανότητα (μέχρι και 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα). Το ίδιο ισχύει και για κάποιους άλλους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής όπως το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων