Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η Ινδία αναβαθμίζει τα διαλυτήριά της

Η Ινδία αναβαθμίζει τα διαλυτήριά της

Διαφήμιση

Το μεγαλύτερο τμήμα των παραθαλάσσιων παραλιών στο Alang-Sosiya της Ινδίας, στην περιοχή Bhavnagar του Γκουτζαράτ πρόκειται να αναβαθμιστεί μέσω δανείου με ευνοϊκούς όρους, ύψους 76 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ιαπωνική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας (JICA). Επίσημη  ανακοίνωση για το δάνειο αναμένεται στο Gandhinagar αυτή τη βδομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe, ανέφεραν πολλές πηγές στην BusinessLine.

Το συνολικό κόστος αναβάθμισης ανέρχεται σε 111,22 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέχρι 68% μέσω του ιαπωνικού δανείου. Το δάνειο θα έχει διάρκεια 30 ετών με επιτόκιο 1,2%, με περίοδο αποπληρωμής 10 ετών. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση 70 ναυπηγείων κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το σχέδιο αναβάθμισης έχει ως στόχο να βοηθήσει τα ναυπηγεία διαλύσεων Alang να συμμορφωθούν με τα διεθνή πρότυπα για την ανακύκλωση των πλοίων και να αυξηθεί το μερίδιό τους  από 32% σε 55%, δήλωσε αξιωματούχος της Gujarat Maritime Board. Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι επίσης η προώθηση της ασφάλειας των εργατών στα διαλυτήρια, η μείωση του αριθμού των ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα σε αυτά και η αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας κατά 50% περίπου.

πηγή: Μαρία Μπερτζελέτου – Ναυτιλιακής Αναλύτριας, naftikachronika.gr 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων